Hamburguesa de llenties

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Es tracta d'una preparació molt energètica, rica en hidrats de carboni i proteïna vegetal, convé fer-ne porcions petites i acompanyar-la amb una gran amanida verdaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER FER LES HAMBURGESES

    2 patates petites (cuites han de ser 250g)

    100 g llenties seques

    80 g farina d'arròs

    4 pans d'hamburguesa

    1 cabeça d'alls escalivada

    2 grans d'all

    Llorer

    Sal

    Pebre vermell fumat dolç

     

    PER FER EL MOJO PICÓN

    40 ml vinagre negre vell

    4 grans d'all

    Oli OVE

    7 g comí molt

    Un manat coriandre

     

PREPARACIÓ

  1. Posem en una safata de forn paper sulfurat i a sobre dues patates i una cabeça d'alls. La portem al forn a 180º durant 40 minuts.
  2. Posem una mica d'oli OVE a una olla, laminem dos alls i els fem ballar.
  3. Hi afegim 250 g de llenties remullades i escorregudes i una fulla de llorer, ho omplim d'aigua , tapem i ho coem durant 25 minuts.
  4. Pelem i ratllem les patates en un bol i munyim les dues cabeces d'alls.
  5. Un cop cuites les llenties les colem i les posem al bol on tenim les patates i els alls. Hi afegim 80 g de farina d'arròs, una mica de pebre fumat dolç, sal i ho pastem amb les mans.
  6. Un cop aconseguida la massa de les hamburgueses, en fem 4 boles i els hi donem forma d'hamburguesa amb un talla pastes i una mica d'oli.
  7. Portem les hamburgueses a la nevera i les deixem reposar 1 hora.
  8. Pelem 4 grans d'all i els hi traiem el germinat. Els posem en un got batedor amb 7 g de comí en pols, 40 ml de vinagre vell, una mica de sal i bastant coriandre. Ho emulsionem amb oli i ja tenim una salsa mojo picón verda.
  9. Escalfem el pa a la planxa i fem les hamburgueses.
  10. Posem les hamburgueses entre el pa i les mullem amb la salsa. Llest!!!
Anar al contingut