Conill en escabetx picant

INGREDIENTS

  • 1 conill petit desossat

    125 g de farina                                  

    600 ml de brou de pollastre

    100 ml de vi ranci

    80 ml de vinagre de vi blanc

    4 raves petits

    4 patates agres

    3 grans d'all o 1 de gros

    2 porros

    2 branquetes de julivert

    2 bitxos frescos

    1 llimona

    2 culleres de pebre vermell fumat dolç      

    1 cullera de pebre vermell fumat picant

    Pebre negre

    Tàperes                     

    Orenga

    Llorer

    Oli OVE

    Marduix

     

PREPARACIÓ

  1. Pelem 3 grans d'all i laminem els bitxos.
  2. En unacassola amb oli OVEfem ballar allsi el bitxo fresc.
  3. Tallem a la juliana 2 porros.
  4. Quan els alls estiguin una mica daurats, hi afegim els porros, una fulla de llorer,una mica l'orenga i una mica de marduix. Abaixem el foc.
  5. Quan els porros estiguin tous, pugem el foc i hiafegim dos culleres de cafè de pebre fumat dolç i una de pebre fumat picant.
  6. Ofeguem el contingut de la cassola amb els 100 ml de vi ranci i 80 ml de vinagre de vi blanc. Ho salpebrem i baixem el foc.
  7. Escalfem en una cassola 600 ml de brou de pollastre.
  8. Quan els alcohols hagin evaporat, hi afegimels 600 ml de brou de pollastre i pugem el foc.
  9. Per evitar que s'oxidin les patates un cop tallades, preparem un bol d'aigua mineral amb el suc d'una llimona i2 branquetes de julivert.
  10. Amb una mandolina ratllem a palla 4 patates agres.
  11. Conservem les patates amb aigua.
  12. Salpebrem el conill trossejat a mida mossegada.
  13. Preparem un plat amb farina i posem una paellaamb oli confitat al foc.
  14. Enfarinem el conill i el fregim suaument.
  15. Passem el conillfregit a la cassola on tenim l'escabetx, ho tapem i ho deixem coure amb la cassola tapada uns 30 minuts.
  16. Traiem les patates de l'aigua i les assequem bé.
  17. Fregim les patates.
  18. Posem les patates damunt d'un paper de cuina perquè perdin l'oli sobrant i després les reservem en un altre recipient. Ho salpebrem.
  19. Tallem 4 raves a rodanxes.
  20. Quan faltin 5 minuts per fer els 30, afegim a la cassola del conill unes tàperes i els raves tallats a rodanxes. Ho deixem coure els 5 minuts restants.
  21. Ho posem en un tàper, ho deixem refredar i ja ens ho podem menjar amb les patates fregides.
Anar al contingut