Sopa de peix de roca

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta preparació, tot i ser molt gustosa, és lleugera, baixa en greixos i rica en proteïnes que ens aporta el peix que inclou.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1,2 kg de peix de roca

  • 300 g de musclos
  • 8 galeres
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 grans d'all
  • 1 cullerada de pasta de tomàquet
  • 1 porro
  • 1 branca d'api
  • Anís sec
  • Vi blanc
  • Julivert
  • Sajolida
  • Crostonets de pa
  • Aigua mineral
  • Oli OVE

PREPARACIÓ

1.    Si no ens ho han fet a la peixateria, filetegem el peix de roca (rata, lluerna, panegal)
2.    Reservem el peix en un tàper a la nevera.
3.    Tallem a la brunesa un api i un porro i dos tomàquets (a mida de macedònia).
4.    Reservem l'api amb un rajolí d'oli.
5.    Posem oli en una cassola i hi posem a enrossir el porro i tomàquets.
6.    Afegim a la cassola dos grans d'all i una mica de pasta de tomàquet (2 cullerades).
7.    Hi afegim una mica d'anís sec.
8.    Hi afegim els caps i espines del peix i una mica de julivert.
9.    Hi tirem aigua i, a foc mínim, ho deixem coure.
10.    Quan comenci a bullir hi afegim el cap i les espines del peix i 8 galeres. Ho seguim coent durant 30 minuts amb un repòs posterior de 15 minuts.
11.    En una altra cassola posem els musclos al foc amb l'api tallat, una mica d'oli i un rajolí de vi banc. Els retirem a mesura que es vagin obrint.
12.    Aboquem a la cassola de la sopa l'api i el líquid resultant de la cocció dels musclos. Desprès colem el contingut d'aquesta cassola a la primera.
13.    Posem de nou la cassola amb la sopa (ja colada) al foc i hi afegim el peix filetejat que teníem reservat a la nevera (el tallem a trossos prèviament i el salpebrem).
14.    Posem a la cassola uns quants crostonets i després el peix tallat. Amb 3 minuts de cocció en tindrem prou.
15.    Traiem els musclos de la closca i els reservem amb una mica d'oli per sobre.
16.    Tirem pebre a la sopa.
17.    Ho emplatem. Al fons del plat, uns quants musclos; després, la sopa, que rematarem amb uns quants crostonets més i una mica de sajolida i oli per sobre.

Anar al contingut