Figues i borraines

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    La matafaluga, també anomenada anís verd, és aromàtica i dolça. Si afegim la llavor a la recepta, l'enriqueix de vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g farina

    250 ml llet

    200 ml aigua

    200 g figues seques       

    50 ml licor d'anís

    20 fulles de borraina

    1 ou

    1 cullerada d'impulsor

    Mel de taronger

    Matafaluga

    Oli OVE

    Sucre

PREPARACIÓ

  1. Posem a coure la llet, amb l'aigua i una cullerada de matafaluga. Quan arrenqui el bull, apaguem el foc, tapem l'olla i ho deixem infusionar una hora.
  2. Posem en un bol, l'ou i el licor d'anís. Ho barregem i hi aboquem, colant-la, la infusió, que haurem de tenir a temperatura ambient. Ho barregem bé.
  3. Tamisem, en aquest mateix bol, una cullerada d'impulsor i la farina que agafi la pastina. Ens ha de quedar una textura similar a una llet condensada. Per a aquestes quantitats, acabareu necessitant al voltant d'uns 500 g de farina. Ho anem posant a mesura que es vagi integrant, amb vareta manual, fins que no tingui grumolls.
  4. Submergim les borraines, una a una, a la pastina, i les anem fregint en oli abundant. Quan han enrossit, les reservem en paper absorbent per evitar-ne l'excés d'oli.
  5. Submergim les figues a la mateixa pastina i les anem fregint en el mateix oli. Quan agafen color, les reservem en paper absorbent. Quan el paper quedi humit d'oli, el traiem de seguida perquè no humitegi les figues. En calent, aboquem sucre damunt les figues fregides fins que quedin ben arrebossades.
  6. Emplatem les figues ensucrades, així com les borraines fregides. Endolcim les borraines amb un filet de mel de taronger.
Anar al contingut