Amanida de búrgul

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El búrgul, l'ingredient típic del tabule, de gust neutre, és el gra trencat i precuinat del blat i, per tant, té les mateixes propietats. Destaca per la seva riquesa en hidrats de carboni de lenta assimilacióAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    350 g de búrgul

    16 olives de Kalamata

    13 tomàquets cirerols

    3 cogombres petits

    1 tomàquet de pera

    1 llimona

    1 ceba tendra

    1 all

    1/2 branca d'api

    1/2 bitxo

    1 i 1/2 cullerada de pasta de tomàquet concentrat

    1 cullerada de pasta de nyora

    1 cullerada de comí en pols

    1 cullerada de ras-alhanut

    1 cullerada de gingebre en pols

    1,5 l d'aigua mineral

    70 ml de mantega clarificada

    Oli OVE

    Julivert

    Menta

    Pebre negre

    Sal

     

PREPARACIÓ

  1. Portem a ebullició 1,5 l d'aigua mineral.
  2. Posem en un bol 350 g de búrgul i hi aboquem aigua bullint fins que el sobrepassi d'un dit. Deixem el búrgul en remull durant 10 minuts.
  3. Tapem el pot amb la resta d'aigua perquè no es refredi. La farem servir després.
  4. Posem un raig d'oli en una cassola i 70 ml de mantega clarificada, amb el foc al mínim.
  5. Mentre s'escalfa, pelem i tallem 1 gra d'all a microbrunesa fins que ens quedi ben menut.
  6. Coem l'all en una cassola a foc lent fins que estigui a mig fer. Llavors hi afegim 1 /2 bitxo tallat a rodelles, 1 cullerada de comí en pols, 1 cullerada de ras-alhanut, 1 cullerada de gingebre en pols, 1 cullerada  i mitja de pasta de tomàquet concentrat i 1 cullerada de pasta de nyora. Ho integrem i ho salem.
  7. Afegim a la cassola el suc d'una llimona i ho remenem.
  8. Quan el búrgul estigui hidratat, l'afegim a la cassola i ho remenem fins que quedi tot ben barrejat.
  9. Hi afegim uns 200 ml de l'aigua que hem mantingut calenta.
  10. Pelem i tallem a macedònia 1 ceba tendra, 13 tomàquets cirerols, 1 tomàquet de pera, 1/2 branca d'api, 3 cogombres petits i les 16 olives de Kalamata sense pinyol. Ho posem en un bol, juntament amb el búrgul.
  11. Amanim l'amanida amb oli OVE i pebre, hi afegim menta i julivert picats prèviament i ho integrem tot.
Anar al contingut