Suquet d'anxova
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El peix blau, com les sardines i les anxoves, són una molt bona font d'àcids grassos omega-3, nutrient amb propietats antiinflamatòries, imprescindibles per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg de seitó fresc
500 g de tomàquet en conserva
1 gra d'all
15 g maizena
pebre negre
oli
sal
2 kg de cebes
1 raig de vi ranci
1 bitxo
julivert
ametlles salades i fregides
PER AL BROU CURT:
cap de bacallà dessalat
10 musclos
1 porro
1 cabeça d'alls
fonoll marí fresc
aigua mineral
PREPARACIÓ
- Netegem els seitons traient-los la tripa i els reservem en un tàper a la nevera.
- Posem en una olla un cap de bacallà dessalat, 10 musclos, 1 porro en bresa, 1 cabeça d'alls i fonoll marí fresc. Afegim 1,5 litres d'aigua mineral i fem que arrenqui el bull. Un cop hagi bullit una estona retirem el brou del foc. El tapem i el deixem infusionar 30 minuts.
- Tallem a la brunesa 2 kg de ceba i la posem en una cassola a enfosquir amb oli OVE. Deixem que es vagi coent lentament.
- Laminem 1 gra d'all i l'afegim a la cassola. Remenem i afegim 3 branques de julivert tallades molt petites.
- Hi afegim un raig de vi ranci i deixem evaporar l'alcohol.
- Traiem d'un pot de conserva 500 g de tomàquet confitat i el tallem a daus retirant les llavors. Pots veure com vam confitar aquests tomàquets a la recepta 'fons d'armari'.
- Afegim a la cassola els daus de tomàquet i els sofregim.
- Colem el brou sobre la cassola. En guardem mig got perquè ens farà falta per dissoldre la maizena.
- Deixem la resta del brou a foc baix durant 10 minuts.
- Tallem a rodelles 1 bitxo i l'afegim a la cassola.
- Piquem en un morter un grapat d'ametlles fregides salades.
- Afegim la picada, sal i pebre negre a la cassola.
- Desfem 15 g de maizena en el got de brou fred reservat i l'afegim a la cassola
- Traiem el peix de la nevera i l'afegim a la cassola. Parem el foc i deixem coure els seitons amb l'escalfor residual durant 2 minuts.
- Servim el suquet amb julivert picat per sobre.