Arròs negre de l'Empordà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'arròs és un aliment molt saciant, ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, és a dir que ens dona energia de llarga durada, ideal per a dies d'activitat intensaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS  PER A 4 PERSONES

    350 g arròs bomba

    250 g ceba sofregida fosca

    900 ml fumet

    4 gambes  

    1 sípia grossa

    1 gra d'all

    4 filets d'anxova

    Farigola

    Julivert

    Safrà

    Oli OVE  

    1 llima

     

PREPARACIÓ

  1. Enrossim la sípia tallada a daus en una paella amb oli, i la reservem.
  2. A la mateixa paella, fem ballar un all que haurem laminat.
  3. Mentre l'all agafa color, fem una picada amb 4 filets d'anxova, farigola, julivert, unes gotes de llima i una mica de la melsa de la sípia.  
  4. Afegim a la paella la picada i 250 g de ceba ben enrossida (per aconseguir aquesta ceba, heu de tallar 2 kg de ceba a una mida ben menuda i fer-li una cocció llarga i lenta). El color de la ceba és el que farà que l'arròs sigui negre.
  5. Afegim l'arròs bomba a la paella i el perlem.  
  6. Un cop ha perlat, hi afegim la sípia reservada i uns brins de safrà, i ho rossegem.
  7. Aboquem el fumet ben calent i ho deixem coure 11 minuts.
  8. Hi col·loquem 4 gambes grosses al damunt i ho coem 2 minuts més.
  9. Apaguem el foc, tapem la paella amb un drap sec i ho deixem reposar un parell de minuts.
Anar al contingut