Coca d'albergínia amb anxoves

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'albergínia conté minerals com el potassi i el magnesi que intervenen en la funció de contracció muscular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a la coca 

    150 g farina de blat 

    150 g farina integral de blat 

    160 ml aigua 

    10 g sucre 

    20 ml oli OVE 

    7 g llevat fresc 

    5 g sal 

    3 albergínies 

    2 cebes de Figueres petites 

    6 lloms d'anxoves (sense espines)  

    Enciamet 

    Per al romesco verd 

    150 ml oli OVE 

    80 ml vinagre d'arròs 

    40 g anacards  

    4 tomàquets d'arbre verds ("tomatillos") 

    1 llesca de pa 

    1 gra d'all 

    1 manat de coriandre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent el pastó: barregem 150 g de farina de blat, 150 g de farina integral de blat, 7 g de llevat fresc, 160 ml d'aigua, 10 g de sucre, 20 ml d'oli OVE. Ho integrem bé i deixem que reposi 15 minuts. Ho podem fer a mà o amb la pastadora.  
  2. Passat aquest temps, hi afegim 5 g de sal al pastó. Ho pastem 2 minuts amb la màquina o 5 a mà. Passat aquest temps, pintem el pastó amb oli OVE i el tapem amb un drap humit. El deixem 40'.  
  3. Posem sobre una reixeta 3 albergínies netes i 4 tomàquets d'arbre verds nets. Si no en tenim, es pot fer amb una varietat de tomàquets local. Amb un bufador o amb la flama de gas, cremem les pells de les verdures.  
  4. Traiem la pell dels tomàquets i els reservem. Traiem la pell de les albergínies i les tornem a la safata de forn. 
  5. Afegim 2 cebes de Figueres petites amb pell a la safata de forn. Coem cebes i albergínies a 180º durant 30 minuts. 
  6. Recuperem el pastó que estava tapat i li donem forma de coca. Portem el pastó a una safata de forn amb paper sulfurat. El tornem a tapar amb drap humit i li donem 30' de repòs. 
  7. Si ha passat el temps necessari per a les albergínies i les cebes, les pelem i les tallem a l'engròs. Les reservem a un plat. 
  8. Traiem les llavors dels tomàquets i les posem en un got batedor. Afegim 40 g d'anacards, la molla d'una llesca de pa, 1 gra d'all, les fulles d'un manat de coriandre, 80 ml de vinagre de poma i sal. Triturem fins que quedi homogeni.   
  9. Emulsionem el romesco afegint 150 ml d'oli OVE. Un cop enllestit, el passem a un biberó.  
  10. Destapem la coca i hi posem les albergínies i cebes tallades. Ho salpebrem, afegim un raig d'oli OVE i ho portem al forn 15' a 220º.  
  11. Passat aquest temps, posem 6 lloms d'anxoves sense espines sobre la coca. Pintem la coca amb uns punts de romesco verd, unes fulles de sisho picades i un raig d'oli OVE.
Anar al contingut