Sablé d'anxova amb escalivada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les verdures cuites al forn mantenen la majoria de nutrients, tot i que perden part de la vitamina C, que és termolàbil. El pebrot guanya amb licopè i manté la fibra tot i que és de més fàcil digestióAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    200 g farina

  • 100 g mantega
  • 30 ml colatura
  • 3 anxoves
  • 1 ceba tendra
  • 1 pebrot vermell
  • 1 albergínia
  • 1 ou
  • Cibulet
  • Oli gira-sol

PREPARACIÓ

  1. Posem al forn 1 ceba tendra, 1 pebrot vermell i una albergínia. Ho tindrem a 170º durant 1 hora.
  2. Posem una barbacoa petita amb encenalls de fusta perfumats amb vi blanc. Disposem la barbacoa al forn –apagat- i hi fiquem també la ceba, l'albergínia i el pebrot que hem fet al forn. Ho deixem actuant 1 hora.
  3. Pelem el pebrot, l'albergínia i la ceba i ho esqueixem.
  4. Retirem i reservem el suc que han deixat anar les hortalisses al forn.
  5. Reduïm el suc a foc baix.
  6. Posem en un bol 200 g de farina i 100g de mantega a daus.
  7. Piquem tres filets d'anxova i els afegim al bol.
  8. Hi afegim 3 taps de colatura.
  9. Ho pastem a mà.
  10. Donem forma de bola al pastó, ho pintem amb oli OVE i ho deixem reposar 30 minuts cobert amb un drap humit.
  11. Posem el pastó entre dues fulles de paper guitarra i ho estirem amb un corró. Hi donarem forma quadrada tallant les vores.
  12. Posem el pastó en una safata i el portem al congelador 5 minuts.
  13. Traiem el pastó del congelador i el tallem en 4 parts.
  14. Ho portem al forn a 180º durant 15 minuts.
  15. Fem una maionesa amb el suc reduït de les hortalisses, un ou, una mica de suc de llimona i oli OVE.
  16. Emplatem. Posem a sobre del sablé les hortalisses i hi afegim una mica de maionesa per sobre i una mica de cibulet picat. I ja ho tenim!!
Anar al contingut