Coca amb romesco de pistatxo

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'anxova es un peix blau ric en greixos omega-3 indispensables per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 coca de vidre

    8 tomàquets secs

    4 anxoves 

    1 ceba tendra

    150 g de pistatxos torrats

    200 ml d'oli d'oliva verge extra

    Julivert

    Cibulet

    Vinagre de poma

    Enciamet

    Farigola llimonera

    Pebre negre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Netegem les anxoves: en traiem les espines, la tripa i les deixem en aigua durant 15 minuts, perquè perdin l'excés de sal.
  2. Posem a hidratar els tomàquets secs, cobrint-los amb aigua tèbia, durant 15 minuts.
  3. Pelem els pistatxos torrats i els posem en remull durant 30 minuts amb aigua tèbia. Un cop remullats, els pelem.
  4. Eixuguem les anxoves amb un drap sec i les deixem en un platet amb oli d'oliva verge extra i una mica de pebre, perquè se'n vagin amarant.
  5. Confitem els tomàquets que hem hidratat: els eixuguem i els posem a foc molt baix en un pot, juntament amb uns branquillons de farigola llimonera. S'han de confitar durant deu minuts. Passat aquest temps, en traurem l'excés d'oli i el tallarem a tires.
  6. Per fer el romesco, posem en un got batedor els pistatxos, l'oli, unes quantes fulles de julivert, sal, pebre, tres taps de vinagre de poma i un manat de cibulet. Ho turbinem bé. Si veiem que queda molt grumollós, hi afegim una mica d'aigua tèbia i ho continuem batent fins que ens quedi ben cremós i dens.
  7. Tallem la ceba a juliana fina i la deixem en remull uns cinc minutets dins d'un bol, en què posarem aigua, gel i un raig de vinagre de poma. Passat aquest temps, l'escorrerem bé.
  8.  Per muntar el plat, posarem la coca de vidre de base. La cobrim amb el romesco verd. Hi posem les tires de tomàquet confitat per sobre. I, després, hi posem la ceba enrampada, els filets d'anxova amarats i una mica d'enciamet.
Anar al contingut