Presa ibèrica amb salsa Cumberland

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els gerds aporten una quantitat considerable de vitamina C, flavonoides i folats; tots, amb un gran poder antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 preses ibèriques

    400 g de gerds

    100 g de mores

    1 llimona

    1 taronja

    2 escalunyes

    200 ml de xerès dolç

    200 g de sucre

    1 branca de romaní

    Gingebre

    Sal

    Pebre

    Mantega

    Julivert

PREPARACIÓ

  1. Comencem a preparar la salsa Cumberland posant en un pot 400 g de gerds nets i 100 g de mores netes. Posteriorment hi ratllem la pela d'una taronja i la d'una llimona.
  2. De la llimona, també n'aprofitarem el suc. L'abocarem al pot, colat, per evitar que hi caiguin els pinyols.
  3. I finalment hi afegim 200 g de sucre i ho coem durant una hora a foc molt baix.
  4. Quan ja ha passat una hora, colem bé la salsa i la deixem en un pot.
  5. Comencem a preparar la carn deixant dues preses ibèriques al bany de sal. Les haurem de deixar en remull durant 35 minuts.
  6. Per tal d'acabar la salsa, hi ratllem ¿ dit de gingebre congelat. També hi afegim 200 ml de xerès dolç i 20 g de mostassa d'estragó. I ho escalfem sense que arribi a bullir.
  7. Tallem dues escalunyes a la brunesa i les afegim al pot de la salsa; ho coem a foc baix durant deu minuts.
  8. Un cop hagin passat deu minuts, passem la salsa del pot a un recipient per turbinar-la. Un cop quedi turbinada, la deixarem refredar perquè, aquesta salsa, no es pot prendre calenta.
  9. Passats els 35 minuts del bany de sal, recuperem les preses ibèriques.
  10. Preparem una cassola al foc i hi afegim una bona cullerada de mantega i un branquilló de romaní.
  11. Eixuguem les preses remullades i les afegim al foc un cop la mantega s'hagi fos.
  12.  Ho pebrem i deixem que s'enrosseixin per totes dues bandes.
  13. Un cop tinguem totes les preses enrossides, les deixem reposar durant cinc minuts abans de menjar-nos-les.
  14.  A l'hora d'emplatar-ho, tallem la presa ibèrica a tires, hi afegim la salsa, unes quantes escates de sal i una algunes fulles de julivert.
Anar al contingut