Mini-pizzes vegetals amb vedella i cansalada fumada

INGREDIENTS

  • 8 xampinyons o xiitakes sencers 

    1 carbassó

    1 ceba

    1/2 pebrot vermell

    1 gra d'all

    75 g de tomàquet sofregit

    150 g de carn picada de porc

    2-3 làmines de cansalada fumada

    Formatge mozzarella

    Farigola 

    Oli d'oliva verge

    Sal, pebre 

    Orenga 

PREPARACIÓ

  1. Peleu la ceba i l'all. Piqueu-ho amb el pebrot.
  2. Talleu a tires fines la cansalada.
  3. Sofregiu la verdura en un cassó amb un raig d'oli durant 10 minuts. Afegiu-hi la farigola, la sal i el pebre.
  4. Afegiu-hi la carn i remeneu-ho bé per tal que s'integri al sofregit, deixant que es dauri una mica.
  5. Després afegiu-hi el tomàquet sofregit, remeneu-ho i deixeu-ho coure uns quants minuts més.
  6. Traieu-ne la farigola i deixeu-ho reposar. 
  7. A part, talleu els troncs dels bolets i buideu-ne una mica l'interior perquè es puguin farcir. 
  8. Talleu el carbassó a rectangles d'un centímetre de gruix aproximadament i cinc centímetres de llarg.
  9. Feu les dues "bases vegetals" (xampinyó i carbassó) a la paella a foc mitjà, amb un fil d'oli als dos costats. Salpebreu-ho.
  10. Un cop daurats, traieu-los i reserveu-los en una safata de forn. La idea es poder-los farcir amb el sofregit de carn.
  11. Ompliu de sofregit de carn els xampinyons i també per sobre de la base del carbassó.
  12. Ratlleu-hi la mozzarella per sobre i fiqueu la safata al forn fins que es fongui.
  13. Serviu-ho amb l'orenga per sobre.

 

OBSERVACIONS

  • Aprofiteu els troncs dels bolets ben nets per a fer-ne una crema o una sopa.  
  • Podeu variar les bases amb rodelles d'albergínia, rectangles de carbassa, mig pebrot petit.
  • Afegiu-hi una mica de picant, si voleu.
  • El format pizza és sinònim d'èxit a la cuina per a tota la família. És una bona recepta per intentar augmentar el consum de vegetals a casa.
  • És molt important fomentar el consum de verdures des de petits. És important fer-ho de forma progressiva i repetitiva per anar educant el paladar i acostumar-nos a diferents gustos. 
  • Es recomana que cada dia fem unes dues raciones verdures, per dinar i per sopar, combinant preparacions crues i cuites.

 

APERITIU

Talleu unes coquetes de blat mexicanes o coquetes cruixents comercials i feu-les servir com si fossin una cullera per agafar una mica de sofregit de carn i fer-ne un tastet.

Anar al contingut