Paella Carvalho

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta és una preparació energética, rica en proteïnes i hidrats de carboni, la podem acompanyar d'una amanidaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    350 g arròs  

    900 ml de brou de gallina

    150 g de pollastre desossat i tallat  

    150 g de llom de porc  

    150 g de rap sense espina  

    150 g de llobarro sense espina  

    4 gambes grosses  

    200 g de calamar  

    75 de g pèsols llàgrima nets  

    16 musclos  

    2 salsitxes

    2 carxofes  

    2 pebrots del piquillo de llauna  

    2 cebes de Figueres petites  

    2 tomacons  

    1 gra d'all  

    1 llima

    Oli OVE  

    Llard  

    Safrà 

PREPARACIÓ

  1. Confitem amb oli OVE i all, 2 pebrots del piquillo. Això vol dir posar un bon raig d'oli OVE a escalfar, però que no pugi massa la temperatura. Deixem els pebrots mitja hora que facin xup-xup lentament.   
  2. Salem 4 talls de rap nets i sense espines i 4 talls de llobarro.  
  3. Posem una paella de ferro al foc amb oli i saltem ràpidament els 8 talls de peix i les 4 gambes.  
  4. Un cop saltats, els portem a un plat i reservem.  
  5. A la mateixa paella i posem una cullerada de llard de porc i deixem que es vagi fonent.  
  6. Salem els quatre bocins de pollastre desossat, el llom de porc i les 2 salsitxes.  
  7. Tirem les carns a la paella i les mig enrossim.  
  8. Quan tinguem les carns una mica enrossides, hi tirem 200 grams de calamar ja net i tallat a rodelles.   
  9. Deixem que tot s'enrosseixi i passat aquest temps, ho traiem de la paella i ho posem en un altre plat per reservar-ho.  
  10. Afegim a la mateixa paella dues cebes petites de Figueres tallades a brunesa i les enrossim.  
  11. Mentre es van enrossint, netegem dues carxofes. En traiem la part exterior i tallem les puntes. Si cal, eliminem els pèls de dins de la carxofa.  
  12. Tallem les carxofes en 8 talls i les deixem dins un bol amb aigua que les cobreixi i el suc d'una llima perquè no s'oxidin.   
  13. Quan la ceba és rossa, afegim a la paella les carxofes reservades i ho enrossim tot.  
  14. Mentrestant, posem en un pot a escalfar el brou de pollastre o de gallina.  
  15. Quan la ceba estigui ben rossa, afegim a la paella de ceba i carxofes 2 tomacons ratllats.  
  16. Mentre ens fa el sofregit, podem anar fent la picada.
  17. Piquem un gra d'all pelat amb uns brins de safrà i hi afegim un raig de brou.   
  18. Mentrestant, posem a la paella els 350 grams d'arròs, la picada de safrà, les carns reservades i el calamar. Deixem que tot es vagi enrossint.  
  19. Quan estigui ros, afegim 900 ml de brou ben calent.  
  20. Deixem que la paella cogui 12 minuts.
  21. Passat aquest temps, apartem la paella del foc i hi tirem 16 musclos nets i dos pebrots del piquillo confitats i prèviament tallats.
  22. Portem la paella amb tota la mandanga al forn 200 graus 2 minuts o el que triguin els musclos a obrir-se.  
  23. Desenfornem la paella i l'hi posem pel damunt el peix reservat, les gambes i 75 g de pèsols llàgrima, pelats i crus. 
Anar al contingut