Capipota

  • Programa: Gent de mercats
  • Cuina: Alexis Peñalver
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Pubilla de Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg de cap de vedella, cuit, tallat a daus (us ho poden preparar a la parada de menuts del mercat)

    150 g de tripa de vedella cuita, de la més fosca, tallada a daus (a la parada de menuts del mercat us ho faran)

    2 cebes de Figueres

    1/2 pebrot del vermell o 1 de verd del tipus "italià" (o tots dos!)

    4 grans d'alls pelats i laminats finament

    1 cullerada sopera de carn de nyora (de pot)

    1 bitxo (o 2 si us agrada més picant)

    3 tomàquets de pera o de penjar, ratllats

    1 cullerada sopera de pebre vermell fumat dolç

    50 g papada ibèrica

    150 g xoriço ibèric

    1/2 l brou de carn (o d'aigua)

    2 fulles de llorer

    grans de pebre negre

    100 cl oli d'oliva

    Sal

    Cigrons cuits del mercat (opcional)

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent un bon sofregit a la cassola, incorporant, per aquest ordre, la ceba tallada ben petita, l'all laminat, el pebrot a daus molt petits, el bitxo, el tomàquet, i la cullerada de la carn de nyora. Cada ingredient s'ha de sofregir el temps suficient perquè quedi ben cuit, mínim uns 8/10 minuts. El resultat final ha de tenir un cert aspecte de melmelada.
  2. Hi afegim la papada ibèrica i el xoriço, tallats petits, i finalment el pebre vermell fumat dolç. Un cop enllestida aquesta base ja tenim la feina quasi feta.
  3. Mentrestant, en una cassola a part escaldem en aigua bullint --amb un parell de fulles de llorer, i 4 grans de pebre negre-- el cap i la tripa de vedella cuits, tallats a daus de 2 x 2 cm, 2,5 x 2,5 cm (o com us ho hagin tallat a la parada de menuts del mercat).
  4. Un cop passats 5 minuts, escorrem el cap i la tripa i els incorporem al sofregit.
  5. Ho ruixem amb una mica de brou o d'aigua perquè no se'ns enganxi, que es conservi el cap i que ens quedi una mica de salsa.
  6. Un cop el brou bulli, ho mantenim a foc baix fent xup-xup 10 minuts.
  7. En aquest punt, corregim de sal i hi afegim 4 cigrons, i ja es pot menjar. Ara bé, si es deixa reposar d'un dia per l'altre, millor.
Anar al contingut