Porrusalda

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    +Obre

    El porro aporta poques calories, però atipa bastant perquè és molt ric en fibra.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    20 porros             

    3 patates monalisa

    2 cebes de Figueres

    2 pastanagues

    1 gra d'all

    julivert

    alfàbrega

    farigola

    llorer

    vi ranci

    pebre vermell fumat dolç

    pebre negre 

    oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Tallem a la brunesa 2 cebes de Figueres i les enrossim en una paella amb oli OVE.
  2. Pelem  20 porros i en reservem la part blanca prima. Tallem la resta a la brunesa.
  3. Afegim a la ceba rossa un raig de vi ranci. La reservem.
  4. Posem las parts verdes del porro tallades en una olla amb aigua mineral freda i una fulla de llorer i ho portem a ebullició durant 10 minuts. Després ho deixem reposar 30 minuts.
  5. Posem la ceba rossa en un got túrmix i la triturem. La colem després amb una malla fina.
  6. Colem en una olla l'aigua de bullir els porros.
  7. Afegim a aquesta aigua el puré de ceba i el blanc dels porros reservats. Ho fem bullir 10 minuts.
  8. Pelem i tallem a la brunesa 2 pastanagues.
  9. Pelem i tallem a mida macedònia 3 patates monalisa.
  10. Afegim a l'olla les patates i la pastanaga amb mig manat de julivert i mig d'alfàbrega i 10 boletes de pebre negre. Tapem amb paper sulfurat i la tapa cap per avall i deixem a foc fluix durant 10 minuts més.
  11. Laminem 1 gra d'all i fem un farcellet amb farigola.
  12. Enrossim l'all en un pot d'acer inoxidable amb oli OVE. Hi afegim el farcellet, una cullerada de pebre vermell fumat dolç i ho ofeguem amb vi ranci.
  13. Traiem el julivert i l'alfàbrega de l'olla.
  14. Afegim sal, un raig d'oli OVE i el refregit (sense el farcellet) a l'olla de les verdures.
  15. Servim en un bol amb una mica de julivert per sobre.