Pollastre farcit de botifarres amb salsa de cervesa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Eduard Losilla
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Butikfarra
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    S'ha de tenir en compte que en les receptes en què s'afegeixen begudes amb alcohol, aquest no desapareix totalment encara que es cuini.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 4 cuixes de pollastre desossades
  • 2 botifarres del perol
  • 2 botifarres negres
  • 2 l de cervesa
  • 750 cl de brou de pollastre
  • midó de blat de moro (maizena)
  • cibulet
  • 4 cebes
  • oli, sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les botifarres i talleu-les per la meitat. A continuació, poseu les cuixes obertes damunt del taulell, feu-los uns petits talls per facilitar l'embolicat, salpebreu-les, farciu-les amb mitja botifarra de cada, lligueu les cuixes amb fil bramant i fregiu-les en una paella amb oli ben calent. Quan estiguin daurades, cobriu-les amb cervesa i deixeu-les coure durant una hora i 15 minuts a foc baix.

Mentrestant, per fer la ceba confitada, peleu i talleu la ceba, poseu-la en una cassola amb oli i una mica de sal i deixeu-la coure a foc lent durant una hora i mitja.

Tot seguit, afegiu brou de pollastre a les cuixetes i deixeu-les coure a foc baix una hora més. Passat aquest temps, traieu-les de la cassola i reserveu-les a la nevera.

Després, coleu la salsa de cervesa de la cassola, poseu-la en un cassó, escalfeu-la al foc, afegiu-hi el midó diluït en aigua freda i feu-la bullir durant un minut per lligar la salsa.

Finalment, traieu el fil de pollastre, talleu les cuixes per la meitat i escalfeu-les al forn, prèviament preescalfat a 200 graus, durant 10 minuts.

I ja per acabar, feu un llit de ceba confitada al centre del plat, poseu-hi la cuixa tallada per la meitat a sobre, salseu-la amb la salsa de cervesa i acabeu el plat amb una mica de cibulet picat pel damunt i oli de tòfona.
Anar al contingut