Pèsols llàgrima amb bacallà esqueixat

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    800 g de pèsol llàgrima pelats
  • 250 g de morro de bacallà dessalat
  • 1 l de brou de bacallà
  • 200 g de patata kennebec
  • 1 gra d'all
  • 1 llima
  • 1 ou
  • 1 cullerada de mantega
  • Menta
  • Oli OVE
  • Gingebre
  • Oli de sèsam
  • Vinagre d'arròs
  • Pebre blanc

PREPARACIÓ

  1. Tallem 400 g de tavelles de pèsols a la bresa i les posem a suar en un recipient alt amb 1 cullerada de mantega.
  2. Pelem i tallem a la brunesa 1 patata grossa (200 g) i l'afegim al recipient.
  3. Traiem de la nevera un bol amb 1 l de brou de bacallà i l'escalfem en un recipient.
  4. Afegim el brou calent al recipient i ho deixem bullir durant 20 minuts.
  5. Laminem 1 gra d'all i el fem ballar en un recipient. Ho retirem del foc.
  6. Afegim a l'all gingebre ratllat, ratlladura d'una llima, un raig d'oli de sèsam, pebre blanc i un raig de vinagre d'arròs. Ho deixem refredar en un got de túrmix.
  7. Traiem de la nevera un tàper amb 250 g de morro de bacallà dessalat i l'esqueixem. El reservem.
  8. Posem en un got túrmix l'all amb els altres ingredients barrejats, hi afegim 1 ou, oli OVE i una mica d'oli de sèsam i ho emulsionem amb el túrmix.
  9. Triturem amb un túrmix les tavelles amb patata i colem la crema en un altre pot. Ho escalfem.
  10. Posem en una cassola gran un raig d'oli OVE i hi afegim els 800 g de pèsols i un raig d'aigua. Ho tapem. Deixem que es cogui una mica i ho retirem del foc.
  11. Servim la crema calenta, els pèsols per sobre, el bacallà esqueixat, la maionesa, unes quantes fulles de menta i una mica de pebre.
Anar al contingut