Pastís de tassa

INGREDIENTS

  • 2 iogurts

    90 g de farina = 1 iogurt i mig de farina

    40 g de sucre = mig iogurt de sucre

    1 ou

    20 g de mantega = 2 cullerades soperes o 1 dit iogurt de mantega si està líquida, 1 nou de la mida d'una cullerada sopera si està sòlida.

    5 g de llevat en pols = 1 cullerada petita de cafè

    Canyella en pols

    50 g de formatge cremós = 2 cullerades soperes generoses o ben plenes

    1 beina de vainilla

    Mel

    1 poma

PREPARACIÓ

  1. Trenqueu l'ou en un recipient alt i hi afegiu un iogurt i el sucre.
  2. Agafeu la mantega i poseu-la en una tassa de cafè amb llet. Foneu-la uns segons al microones i un cop estigui liquida, afegiu-la al recipient.
  3. Barregeu la farina i el llevat i passeu-los per un colador, de manera que la barreja caigui dins d'un bol.
  4. Afegiu-la al recipient i amb un braç elèctric tritureu-ho fins que formi tot plegat una crema homogènia. Poseu-hi un polsim de canyella.
  5. Repartiu la barreja en dues tasses de cafè amb llet fins una mica més de la meitat.
  6. Poseu una tassa al microones i coeu-la a màxima potencia (900 W) i sense tapar durant 1 minut i 30 segons aproximadament.
  7. Depenent de la mida de la tassa, pot ser que es necessitin 10-15 segons més.
  8. Traieu la tassa amb l'ajut d'un drap perquè no us cremeu i deixeu-la reposar uns segons.
  9. Poseu a coure l'altra tassa al microones i deixeu-ho reposar.
  10. Preneu l'altre iogurt i barregeu-hi el formatge cremós.
  11. Amb un ganivet, feu un tall al llarg de la beina de vainilla i partiu-la pel mig. Rasqueu la polpa interior i afegiu-la al formatge. Guardeu les beines per a altres elaboracions.
  12. Renteu i peleu la poma. Amb l'ajuda d'una cullera petita per a gelats, aneu traient boles de poma i reserveu-les.
  13. Passeu un ganivet de cuina pel marge de la tassa per tal de poder desemmotllar el bescuit.
  14. Poseu-lo en un plat i salseu al voltant la crema de iogurt i formatge. Poseu les boles de poma pel damunt i amaniu-ho amb un fil de mel.

 

OBSERVACIONS

  • Si canvieu una tercera part de farina per cacau en pols, obtindreu un bescuit de cacau.
  • Segons la mida i l'alçada de la tassa, pot ser que hagueu de retocar el temps de cocció.
  • Com que és un bescuit que es fa tan de pressa, el millor és coure'l i menjar-se'l acabat de fer.
  • Perquè sigui més complet, també podem afegir-li uns fruits secs, fruita deshidratada o, fins i tot, una mica de pastanaga ratllada a la massa del bescuit.
  • Es pot utilitzar farina integral, que no només ens aportarà més fibra a la recepta, sinó que  també donarà una coloració més torrada, recordant els típics pans de pessic que es fan al forn.
  • Aquest tipus de bescuits al microones s'han popularitzat els darrers anys amb el nom de "mugcakes" o, altrament dits, "pastissos en una tassa" o "pastissos a la tassa".
Anar al contingut