Pastís de tassa
- Programa: Manduka
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
2 iogurts
90 g de farina = 1 iogurt i mig de farina
40 g de sucre = mig iogurt de sucre
1 ou
20 g de mantega = 2 cullerades soperes o 1 dit iogurt de mantega si està líquida, 1 nou de la mida d'una cullerada sopera si està sòlida.
5 g de llevat en pols = 1 cullerada petita de cafè
Canyella en pols
50 g de formatge cremós = 2 cullerades soperes generoses o ben plenes
1 beina de vainilla
Mel
1 poma
PREPARACIÓ
- Trenqueu l'ou en un recipient alt i hi afegiu un iogurt i el sucre.
- Agafeu la mantega i poseu-la en una tassa de cafè amb llet. Foneu-la uns segons al microones i un cop estigui liquida, afegiu-la al recipient.
- Barregeu la farina i el llevat i passeu-los per un colador, de manera que la barreja caigui dins d'un bol.
- Afegiu-la al recipient i amb un braç elèctric tritureu-ho fins que formi tot plegat una crema homogènia. Poseu-hi un polsim de canyella.
- Repartiu la barreja en dues tasses de cafè amb llet fins una mica més de la meitat.
- Poseu una tassa al microones i coeu-la a màxima potencia (900 W) i sense tapar durant 1 minut i 30 segons aproximadament.
- Depenent de la mida de la tassa, pot ser que es necessitin 10-15 segons més.
- Traieu la tassa amb l'ajut d'un drap perquè no us cremeu i deixeu-la reposar uns segons.
- Poseu a coure l'altra tassa al microones i deixeu-ho reposar.
- Preneu l'altre iogurt i barregeu-hi el formatge cremós.
- Amb un ganivet, feu un tall al llarg de la beina de vainilla i partiu-la pel mig. Rasqueu la polpa interior i afegiu-la al formatge. Guardeu les beines per a altres elaboracions.
- Renteu i peleu la poma. Amb l'ajuda d'una cullera petita per a gelats, aneu traient boles de poma i reserveu-les.
- Passeu un ganivet de cuina pel marge de la tassa per tal de poder desemmotllar el bescuit.
- Poseu-lo en un plat i salseu al voltant la crema de iogurt i formatge. Poseu les boles de poma pel damunt i amaniu-ho amb un fil de mel.
OBSERVACIONS
- Si canvieu una tercera part de farina per cacau en pols, obtindreu un bescuit de cacau.
- Segons la mida i l'alçada de la tassa, pot ser que hagueu de retocar el temps de cocció.
- Com que és un bescuit que es fa tan de pressa, el millor és coure'l i menjar-se'l acabat de fer.
- Perquè sigui més complet, també podem afegir-li uns fruits secs, fruita deshidratada o, fins i tot, una mica de pastanaga ratllada a la massa del bescuit.
- Es pot utilitzar farina integral, que no només ens aportarà més fibra a la recepta, sinó que també donarà una coloració més torrada, recordant els típics pans de pessic que es fan al forn.
- Aquest tipus de bescuits al microones s'han popularitzat els darrers anys amb el nom de "mugcakes" o, altrament dits, "pastissos en una tassa" o "pastissos a la tassa".