Cassoleta de poma

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La poma és rica en fibra soluble, una fibra que participa en la salut intestinal, ja que serveix d'aliment a la flora intestinal i també ajuda a normalitzar el trànsit intestinal, entre d'altres.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 7 pomes tipus Royal 

    150 ml aigua mineral 

    100 g sucre blanc 

    50 g sucre morè 

    50 g mantega (pomada) 

    70 g farina d'ametlles 

    30 g farina de blat 

    1/2 bulb de fonoll 

    1/2 canonet de canyella 

    3 boles de pebre negre 

    2 claus d'olor 

    1 taronja 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent un xarop d'espècies. Aboquem en un pot inox. 150 ml d'aigua mineral, 100 g de sucre blanc, 2 claus d'olor, mig canonet de canyella, 3 boles de pebre negre i 1 twist de taronja. 
  2. Un cop estigui tot al pot inox., ho escalfem fins que es dissolgui el sucre. Posteriorment, ho tapem i ho infusionem durant 10 minuts. 
  3. Preparem el crumble, afegint a un bol mitjà 50 g de mantega, 50 g de sucre morè, 70 g de farina de blat i una mica de sal.  
  4. Barregem bé tots els ingredients amb una llengua pastissera fins a integrar-ho tot. 
  5. Aboquem la barreja a la fusta i en fem un xurro amb les mans.  
  6. Passem el xurro a un recipient amb tapa. Ho tapem i ho duem a la nevera durant 30 minuts.  
  7. Pelem i traiem el cor de 7 pomes Royal ja netes i les tallem per la meitat. 
  8. Laminem les pomes amb mandolina.  
  9. Agafem mig bulb de fonoll i el laminem amb la mandolina a tall fi.  
  10. Omplim 4 cassoletes de ceràmica. Comencem amb una capa de poma laminada i ho pintem amb xarop d'espècies.  Després hi afegim una capa de fonoll laminat i ho pintem amb xarop d'espècies i per sobre de tot hi tornem a posar una última capa de poma laminada. Anem fent fins a omplir cada cassoleta.  
  11. Agafem de la nevera el recipient amb el crumble i el ratllem per sobre de cada cassoleta. 
  12. Enfornem cassoletes durant 30 minuts a 180º. 
  13. Un cop passats els 30 minuts, hi afegim unes fulles de fonoll i ja podem tastar el plat.  
Anar al contingut