Focaccia amb herbes aromàtiques i ceba

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pizza i la focaccia poden ser plats nutritius i equilibrats si contenen, com en la recepta, una bona quantitat de verdures i hortalissesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g de farina  

    150 ml d'aigua

    1 ceba escalivada  

    60 g de cebetes en vinagre

    20 ml d'oli OVE

    5 g de llevat fresc

    1 nou de llard

    2 cullerades de tàperes  

    1 culleradeta d'orenga seca

    1 culleradeta d'alfàbrega seca

    1 culleradeta de coriandre sec  

    1 culleradeta de gingebre  

    Pebre negre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem a la pastadora 250 g de farina de blat, 5 g de llevat fresc, una cullerada petita d'orenga seca, una altra d'alfàbrega seca i una de coriandre sec.
  2. Hi afegim una culleradeta de gingebre congelat, 150 ml d'aigua tèbia i 20 ml d'oli OVE. Ho pastem 10 minuts a velocitat mitjana o ho pastem a mà 20 minuts.
  3. Passat aquest temps, hi afegim 5 g de sal i ho pastem 2 minuts més.
  4. Un cop ho tenim pastat, pintem el pastó amb oli OVE i el deixem en un bol.
  5. Tapem el bol amb un drap de cotó humit i el deixem reposar una hora fora de la nevera.  
  6. Untem un motlle rectangular amb una nou de llard. Estirem el pastó i el deixem reposar un altre cop.  
  7. Posem en remull durant una hora 60 g de cebes en vinagre i dues cullerades de tàperes. Les traiem del remull i les assequem. Posem cebes i tàperes al pastó. Cobrim el pastó amb un drap de cotó humit i deixem que fermenti fins que tripliqui el volum, aproximadament una hora.
  8. Passat aquest temps, escampem per la focaccia una ceba escalivada tallada. Ho enfornem 15 minuts a 220 graus
  9. Deixem que la focaccia es temperi i la servim.
Anar al contingut