Olla vallesana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
80 g mongeta del ganxet
80 g cigronet menut
125 g fideus
4 calçots
4 pastanagues
2 xirivies
1/4 col de paperina
1 cuixa de gallina
1/2 botifarra terregada
1/2 botifarra de músic
1 tall de cansalada crua
1 os de pernil
1 cabeça d'alls
Aigua mineral
Sal
PREPARACIÓ
- Socarrimem una cuixa de gallina i un tall de cansalada per cremar-ne els pèls i aportar-hi un gust de torrat. Les posem en un atuell, ben enterrades amb sal grossa per dalt i per baix, i les deixem 1 hora a la nevera.
- Pelem i tallem a bresa les pastanagues i les xirivies. Pelem i tallem els calçots a la mida d'un dit. Posem les verdures en una olla grossa, les cobrim d'aigua, hi afegim les mongetes i posem el foc al mínim. Hi afegim un quart de col de paperina.
- Quan l'aigua estigui calenta, hi afegim els cigronets que haurem tingut en remull amb aigua mineral durant 24 hores.
- Rentem amb aigua mineral la carn de l'atuell, per extreure'n l'excés de sal. La posem a l'olla juntament amb un os de pernil. Ho deixem a foc lent durant 2 hores i mitja, desescumant de tant en tant.
- Passat aquest temps, hi afegim mitja botifarra terregada i mitja botifarra de músic, tallades a trossos. Ho deixem bullir entre 5 i 10 minuts, fins que veiem que la botifarra està feta.
- Hi afegim els fideus i ho deixem 5 minuts més.