Olla vallesana

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    80 g mongeta del ganxet

    80 g cigronet menut

    125 g fideus

    4 calçots

    4 pastanagues

    2 xirivies

    1/4 col de paperina

    1 cuixa de gallina

    1/2 botifarra terregada

    1/2 botifarra de músic

    1 tall de cansalada crua

    1 os de pernil

    1 cabeça d'alls

    Aigua mineral

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Socarrimem una cuixa de gallina i un tall de cansalada per cremar-ne els pèls i aportar-hi un gust de torrat. Les posem en un atuell, ben enterrades amb sal grossa per dalt i per baix, i les deixem 1 hora a la nevera.
  2. Pelem i tallem a bresa les pastanagues i les xirivies. Pelem i tallem els calçots a la mida d'un dit. Posem les verdures en una olla grossa, les cobrim d'aigua, hi afegim les mongetes i posem el foc al mínim. Hi afegim un quart de col de paperina.
  3. Quan l'aigua estigui calenta, hi afegim els cigronets que haurem tingut en remull amb aigua mineral durant 24 hores.
  4. Rentem amb aigua mineral la carn de l'atuell, per extreure'n l'excés de sal. La posem a l'olla juntament amb un os de pernil. Ho deixem a foc lent durant 2 hores i mitja, desescumant de tant en tant.
  5. Passat aquest temps, hi afegim mitja botifarra terregada i mitja botifarra de músic, tallades a trossos. Ho deixem bullir entre 5 i 10 minuts, fins que veiem que la botifarra està feta.
  6. Hi afegim els fideus i ho deixem 5 minuts més.

 

Anar al contingut