Gaspatxo de maduixes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El gaspatxo, en totes les seves versions, és una preparació estiuenca molt rica en vitamines i minerals antioxidants, molt lleugera i refrescantAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 500 g tomàquet madur
  • 250 g maduixes
  • 20 g ceba tendra
  • 20 g pebrot verd
  • 125 ml oli OVE
  • 80 g molla de pa
  • 20 ml vinagre de Xerès
  • 5 g de sal
  • Pebre blanc
  • 1 gra d'all
  • 1 cogombre
  • 1 manat de menta
  • 1/2 bulb de fonoll

     

PREPARACIÓ

  1. Posem una olla a escalfar amb aigua. Quan bulli, hi tirem un polsim de sal i un manat de menta.
  2. La deixem menys d'un minut a l'aigua i la repesquem amb el colador. La posem a refredar amb aigua, sal i gel.
  3. Posem al got batedor el manat de menta ben escorreguda i 125 ml d'oli OVE.
  4. Ho triturem amb el batedor elèctric.
  5. Colem l'oli de menta.
  6. Fem una creu amb la punta del ganivet a 500 g de tomàquets, madurs i nets.
  7. Posem l'aigua calenta de la menta a bullir de nou i quan bulli, hi tirem els tomàquets.
  8. Refredem al bol amb gel (que també havíem fet servir per la menta) els tomàquets.
  9. Traiem la pell i les llavors dels tomàquets.
  10. Tallem els tomàquets a quarts i els posem al got del batedor.
  11. Tirem a l'aigua bullint un gra d'all i 20 g de ceba tendra neta. Els deixem menys d'un minut.  
  12. Refredem all i ceba al mateix bol amb aigua i gel.
  13. Posem all i ceba al vas del batedor.
  14. Arranquem el peduncle de 250 g de maduixes netes.
  15. Tallem les maduixes i les posem al got batedor.
  16. Tallem 20 g de pebrot verd net i el posem al got batedor.
  17. Posem en un bol 80 g de molla de pa i l'amarem amb 20 ml de vinagre de Xerès.
  18. Afegim al got on triturarem el gaspatxo lamolla de pa amb vinagre, 5 g de sal ipebre blanc.
  19. Ho triturem tot i hi posem l'oli reservat.
  20. Pelem un cogombre.
  21. Tallem el cogombre a dauets.
  22. Tallem a la mateixa mida 1/2 bulb de fonoll net.
  23. Piquem unes fulles del fonoll.
  24. Emplatem el gaspatxo i el servim amb un bol que tingui la barreja de cogombre, fonoll i fulles de fonoll.   
Anar al contingut