Fruites en almívar

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Sempre hem de descartar el suc de la fruita en almívar, ja que bàsicament és aigua amb molt de sucre.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER AL PRÉSSEC

    1 kg de préssecs

    500 g de sucre

    1 l d'aigua

    2 llimones

    Canyella

    Clau 

     

    INGREDIENTS PER ALS ALBERCOCS

    1 kg d'albercocs

    500 g sucre

    1 l aigua

    2 llimones

    Vainilla

    Cardamom 

     

    INGREDIENTS PER A LES FIGUES

    1 kg de figues coll de dama

    500 g de sucre

    1 l aigua

    2 llimones

    Gingebre

    Pebre negre

PREPARACIÓ

Préssec en almívar:

 

  1. Bullim 6 pots de vidre, i les tapes, en una olla amb aigua per a esterilitzar-los.
  2. Espremem el suc de 2 llimones i el colem.
  3. Traiem el pinyol d'1 kg de préssecs i els pelem i tallem.
  4. Desfem en un pot 500 g de sucre amb 1/3 del suc de llimona.
  5. Afegim al pot 2 canonets de canyella i 4 claus d'olor i ho escalfem fins que el sucre es fongui mentre ho remenem.
  6. Escalfem 1 l d'aigua mineral.
  7. Rostim el préssec tallat amb la llimona, el sucre i les espècies, a foc lent, durant 10 minuts.
  8. Afegim l'aigua calenta al préssec i ho deixem al foc, fluix, durant 5 minuts més.
  9. Omplim 2 pots de vidre amb els préssecs en almívar i els posem en una cassola alta amb aigua bullint, amb un drap al cul, perquè els pots no es trenquin mentre bullen, durant 10 minuts.
  10. Tapem els pots de préssec i els deixem bullir 10 minuts més.
  11. En retirem els pots de préssec i els donem la volta i deixem refredar perquè facin el buit.

 

Albercocs en almívar

 

  1. Tallem i traiem el pinyol d'1 kg d'albercocs.
  2. Espremem el suc de 2 llimones i el colem.
  3. Desfem en un pot 500 g de sucre amb el suc de llimona.
  4. Afegim al pot la polpa i 1 beina de vainilla i 4 cardamoms aixafats i ho escalfem fins que el sucre es fongui mentre ho remenem.
  5. Escalfem 1 l d'aigua mineral.
  6. Rostim a foc lent durant 10 minuts els albercocs tallats amb el sucre, les espècies i el suc de llimona. 
  7. Hi afegim l'aigua calenta i ho deixem al foc, fluix, durant 5 minuts més.
  8. Omplim 2 pots de vidre amb els albercocs en almívar i els posem a la cassola amb aigua bullint durant 5 minuts.
  9. Tapem els pots d'albercoc i els deixem bullir 5 minuts més.
  10. En retirem els pots amb els albercocs i els donem la volta i deixem refredar perquè facin el buit.

 

 

 

Figues en almívar

 

  1. Desfem en un pot 500 g de sucre amb el suc de dues llimones.
  2. Afegim al pot 10 boletes de pebre negre i làmines de gingebre i ho escalfem fins que el sucre estigui fos i ho anem remenant.
  3. Escalfem 1 l d'aigua mineral.
  4. Rostim les figues a foc lent durant 10 minuts.
  5. Hi afegim l'aigua calenta i ho deixem durant 5 minuts més al foc, fluix.
  6. Omplim 2 pots de vidre amb les figues en almívar  i els fiquem a la cassola amb aigua bullint durant 5 minuts.
  7. Tapem els pots de figues i els deixem bullir 5 minuts més.
  8. En retirem els pots de figues i els donem la volta i deixem refredar perquè facin el buit.
Anar al contingut