Cassoletes de préssec amb salsa Cumberland

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els préssecs són rics en betacarotens (provitamina A), que ajuden al manteniment de la pell, de la visió i del sistema immunitari.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    150 ml de llet sencera

    125 g de farina de blat

    100 ml vi de Porto

    200 g melmelada de nabius

    70 g de mantega

    50 g de sucre de llustre

    40 g farina d'ametlla 

    20 g de sucre

    10 g midó de blat de moro  

    2 rovells d'ou

    2 caienes

    2 cullerades de sucre morè

    1 ou

    1 cullerada de nou moscada en pols

    ¿ préssec en almívar

    Suc d'1 taronja

    Suc de 1/2 llimona

    Gingebre ratllat

    Ratlladura de la llimona i la taronja

    Sal

    Pebre

PREPARACIÓ

 

  1. Traiem el suc d'1 taronja i de 1/2 llimona i guardem la pela de les dues peces.
  2. Posem 200 g de melmelada de nabius en un recipient i hi afegim 100 ml de vi de Porto, el suc i les peles dels cítrics, 2 cullerades de sucre morè, 1/2 culleradeta de nou moscada en pols , gingebre ratllat i 2 caienes tallades molt petites.
  3. Ho deixem a foc baix durant 1 hora.
  4. Batem en un bol 1 ou i hi afegim 70 g de mantega pomada i 50 g de sucre de llustre. Ho barregem amb una cullera de fusta.
  5. Tamisem a sobre del bol 125 g de farina de blat i 40 g d'ametlla en pols. Ho integrem.
  6. Posem la massa entre 2 papers de parafina i l'estirem amb un corró fins que tingui un gruix de 3 mm.
  7. Fiquem la massa al congelador, en una safata, i l'hi deixem 1 hora.
  8. Retirem la salsa del foc, hi afegim un polsim de sal i pebre negre i la reservem.
  9.  Un cop passada l'hora, traiem la massa del congelador, la tallem en 4 porcions i en cobrim 4 cassoletes.
  10. Fiquem al forn les cassoletes, a 180º, durant 10 minuts.
  11.  Posem en un got de túrmix 150 ml de llet sencera (en reservem una mica per desfer-hi el midó de blat de moro).
  12.  Traiem mig préssec en almívar del pot de conserva i el triturem al got de túrmix amb la llet. Ho escalfem en un recipient fins que bulli.
  13.  Dissolem 10 g de midó de blat de moro amb la llet reservada.
  14. Blanquegem dos rovells d'ou amb 20 g de sucre.
  15.  Afegim a poc a poc el préssec amb llet al bol. Ho barregem i hi afegim el midó dissolt amb la llet.
  16. Passem el contingut del bol al pot de la llet i ho posem al foc tot remenant-ho amb les varetes fins que n'aconseguim textura de crema.
  17.  Passem la crema a un tàper i l'hi deixem temperar, filmada a pell.
  18. Traiem les cassoletes del forn i les deixem temperar.
  19. Per decorar-ho, laminem un tros de préssec en almívar.
  20. Omplim la cassoleta amb la crema de préssec, les làmines tallades i una cullerada de salsa Cumberland per sobre.
Anar al contingut