Confitures de fruites i verdures (fons d'armari)

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El raïm, en especial el negre, és un fruita que conté compostos fenòlics com els antocians, els tanins i els flavonoides, potents antioxidants d'acció protectora.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    CONFITURA DE RAÏM I ANÍS

    900 g de raïm

    suc d'una llimona

    600 g de sucre

    anís en gra    

     

    CONFITURA DE PRÉSSEC I CANYELLA

    900 g de préssec pelat

    suc d'una llimona

    600 g de sucre

    Un tronc de canyella

     

    CONFITURA DE POMA I VAINILLA

    900 g de poma golden pelada i sense llavors

    suc d'una llimona

    600 g de sucre

    vainilla polpa 

     

    CONFITURA DE PASTANAGA I PEBRE

    900 g de pastanaga pelada 

    suc d'una llimona

    600 g de sucre

    pebre negre

PREPARACIÓ

 

  1. Esterilitzem els pots:
    1. Posem 8 pots de vidre de boc gros i amb rosca en una olla amb aigua bullint per esterilitzar-los.
  2. Confitura de raïm
    1. Traiem els pinyols de 900 g de raïm, però hi deixem la pell.
    2. Posem el raïm en un pot a coure a foc baix durant 30 minuts amb el suc d'1 llimona, 600 g de sucre i un grapat d'anís en gra embolicats amb una bosseta de gasa o amb un infusionador.
    3. Omplim 2 pots desinfectats amb la confitura, com més plens, millor, i els posem en una cassola amb aigua bullint i un drap al cul per si tremolen, que no es trenquin. Ho tapem i capgirem, i deixem durant 20 minuts. D'aquesta manera aconseguirem que ens faci el buit i que no entri aire a la conserva mentre la tinguem tancada.
    4. Retirem els pots de l'olla i els reservem.
  3. Confitura de préssec i vainilla
    1. Pelem i tallem a la brunesa 900 g de préssec de vinya.
    2. Posem el préssec en un pot a coure a foc baix amb el suc d'1 llimona, 600 g de sucre i 1 tronc de canyella durant 20 minuts.
    3. Retirem la canyella de la confitura.
    4. Omplim 2 pots desinfectats amb la confitura, com més plens, millor, i els posem en una cassola amb aigua bullint i un drap al cul perquè, si tremolen, que no es trenquin. Els tapem i capgirem, i els deixem durant 20 minuts. D'aquesta manera aconseguirem que ens faci el buit i que no entri aire a la conserva mentre la tinguem tancada.
    5. Retirem els pots de l'olla i els reservem.
  4. Confitura de poma i vainilla
    1. Pelem i tallem a la brunesa 900 g de poma golden i en traiem les llavors.
    2. Posem la poma en un pot a coure a foc baix amb el suc d'1 llimona, 600 g de sucre i la polpa d'1 beina de vainilla durant 20 minuts.
    3. Omplim 2 pots desinfectats amb la confitura, com més plens, millor, i els posem en una cassola amb aigua bullint i un drap al cul perquè, si tremolen, no es trenquin. Els tapem i capgirem, i els deixem durant 20 minuts. D'aquesta manera aconseguirem que ens faci el buit i que no entri aire a la conserva mentre la tinguem tancada.
    4. Retirem els pots de l'olla i els reservem.
  5. Confitura de pastanaga i pebre
    1. Pelem i tallem a la brunesa 900 g de pastanaga.
    2. Posem la pastanaga en un pot a COURE a foc baix amb el suc d'una
    3.  llimona, 600 g de sucre i pebre negre durant 30 minuts
    4. Omplim 2 pots desinfectats amb la confitura, com més plens, millor, i els posem en una cassola amb aigua bullint i un drap al cul perquè, si tremolen,  no es trenquin. Els tapem i capgirem, i els deixem durant 20 minuts. D'aquesta manera aconseguirem que ens faci el buit i que no entri aire a la conserva mentre la tinguem tancada.
    5. Retirem els pots de l'olla i els reservem.
Anar al contingut