Pijama

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Pels ingredients que conté (rovells d'ou, nata...), aquesta recepta és molt rica en vitamina D, imprescindible per a l'absorció del calci.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER FER EL GELAT:

    • 5 rovells d'ou
    • 150 g de nata
    • 150 g de llet
    • 75 g de sucre
    • 1 beina de vainilla
    • 1 préssec en almívar
    •  

    PER FER EL FLAM:

    • 500 g llet
    • 125 g de nata
    • 9 ous
    • 120 g de sucre
    • 120 g de caramel
    •  

    PER FER LA NATA:

    • 125 g de nata
    • 30 g sucre
    • 1 cirereta

PREPARACIÓ

1. Per fer el gelat, blanquegem els 5 rovells amb el sucre. Tot seguit hi anem afegim la nata, la llet, la beina de vainilla oberta i la polpa i mig tros de préssec en almívar tallat petit. Ho posem al foc uns 20 minuts al mínim, sense que arribi a bullir, i anem remenant sovint.

2. Ho colem i ho posem al congelador dins d'una mànega pastissera. Anem remenant amb les mans de tant en tant perquè no se'ns acabi de congelar. Unes tres o quatre vegades durant les següents dues hores.

3. Per fer el flam, barregem la llet, la nata, el sucre, 6 ous i 3 rovells i ho batem tot amb el túrmix. Posem caramel fred de nevera a la base dels motlles, hi afegim la barreja i ho enfornem al bany maria 50 minuts a 90º amb aigua bullint.

4. Ho servim amb la nata muntada amb una cirereta, un tall de préssec en almívar, una bola de gelat i el flam amb caramel per sobre.
Anar al contingut