Pastís de préssec

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Cal tenir en compte que la fruita en almívar no té les propietats nutricionals de la fruita fresca i, per tant, mai en serà el seu substitutAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    400 g préssec en almívar 

    180 g sucre  

    100 g farina  

    60 g xocolata blanca  

    30 g midó de blat de moro  

    25 ml aigua  

    10 g impulsor  

    5 ous  

    Mantega  

    Un full i mig de gelatina  

    Sucre de llustre 

    Sal  

     

PREPARACIÓ

  1. Posem en un got batedor 400 g de préssec en almívar. Ho triturem. 
  2. Hidratem un full i mig de gelatina. 
  3. Posem en un pot 100 g de sucre i 25 ml d'aigua. Posem el pot al foc per fer-ne un almívar. Ho tindrem fins que l'aigua arribi a 120º. 
  4. Posem en un recipient 50 g de clares d'ou. 
  5. Muntem les clares a punt de neu. 
  6. Quan l'almívar estigui a 120º, hi afegim de mica en mica les clares. Ho continuem batent fins que tinguem la merenga feta. Ho reservem. 
  7. Posem en un pot  300 g de puré de préssec (part del que hem fet), 1 rovell d'ou i 30 g de midó de blat de moro. Ho barregem bé. 
  8. Ho posem en un pot i ho coem remenant en tot moment fins que comencin a aparèixer bombolles. Aleshores hi afegim la gelatina. Ho retirem del foc i ho reservem. 
  9. En un bol gros, hi posem 60 g de xocolata blanca i hi afegim la crema que acabem de fer colant-la. Ho barregem. Aquest serà el farcit del pastís. 
  10. En aquest farcit, hi incorporem de mica en mica la merenga i ho remenem a poc a poc a fi de no perdre l'aire. 
  11. Ho posem en una mànega pastissera. Hem fet una Chiboust de préssec. Ho reservem a la nevera com a mínim 1 hora. 
  12. Al got d'una batedora, hi posem tres ous que muntarem amb 80 g de sucre. Ho batrem fins que el volum es tripliqui. 
  13. Hi afegim a aquesta barreja 100 g de puré de préssec (la resta del que hem fet). Ho barregem bé. 
  14. Tamisem sobre aquesta barreja 100 g de farina i 10 g d'impulsor. Ho remenem intentant que no es facin grumolls. 
  15. Untem un motllo rodó (si pot ser de 25 cm de diàmetre) amb mantega i l'empolsinem farina. 
  16. Afegim la massa al motllo i ho enfornem a 170º durant 30 minuts. 
  17. Desenfornem el pessic. 
  18. Tallem el pessic per la meitat en sentit horitzontal. 
  19. Omplim la base amb la Chiboust i posem l'altra meitat del pessic per sobre. 
  20. Posem per sobre una mica de sucre de llustre i ja ho tenim!!! 
Anar al contingut