Merenga suïssa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas i Jordi Morera
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pastisseria en general (pel seu contingut en sucres senzills, greixos i farines) acostuma a ser molt calòrica, per això el consum ha de ser moderat, ocasional, i millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    50 g d'aigua

    185 g de sucre

    4 clares d'ou

    2 iogurts grecs

    1 préssec

    1 llima

    1 presa de xocolata 70%

     

    Per a la melmelada

    2 préssecs de vinya

    1 tros de gingebre

    1 anís estrellat

    1 raig de brandi

    50 g de sucre panela

    1 llimona

PREPARACIÓ

1- Fem un almívar. Agafem un pot petit i hi desfem, a foc baix, els 185 g de sucre i els 50 g d'aigua. Ho anem barrejant i hi afegim unes gotes de llimona per evitar que cristal·litzi el sucre. Per saber que està a punt, agafem una mica de l'almívar amb la punta dels dits i hem de comprovar que se'ns hi forma una boleta.

2- Posem les clares en un bol amb un pols de sal, i les batem fins que estiguin gairebé  muntades. 

3- Sense deixar de batre afegim l'almívar a les clares a poc a poc, fins que es refredi una mica la massa. La posem dins d'una mànega pastissera.

4- Escalfem una safata de forn i, un cop la tinguem calenta, la traiem i hi posem paper sulfurat al damunt. Omplim tota la base de la safata amb punts de merenga que aconseguirem tot esprement la mànega pastissera. Els punts han de tenir una mida menuda, que ens càpiga a la boca.

5- Ho enfornem a 90º durant 45 minuts.

6- Traiem la safata amb la merenga ja cuita i la deixem refredar sobre una reixeta de manera que s'acabin d'assecar.

7- Per fer la melmelada, pelem i tallem a bocins dos préssecs de vinya. Els posem en un pot a foc baix juntament amb 50 g de sucre panela, una mica de gingebre congelat que hi ratllarem per damunt, el suc d'una llimona, un raig de brandi i un anís estrellat. Deixem que vagi reduint, tot remenant-lo, fins que quedi enfosquit i espès.

8- Rentem un préssec per treure el borrissol de la pell, el tallem a quarts i el laminem sense acabar de tallar del tot. Obrirem cada quart laminat, com si fos un ventall. 

9- Agafem el bol de servir el plat, hi posem una capa de melmelada al fons, una capa amb el iogurt grec, hi ratllem llima, hi afegim algunes merengues que ja tindrem assecades, hi ratllem una presa de xocolata i acabem de guarnir-ho amb el ventall de préssec.

 

Anar al contingut