Flam japonès
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El flam, pel seu contingut en llet i ous, és una preparació molt rica en proteïnes i calci.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
160 g de sucre blanc
25 g de xarop d'atzavara
50 g de farina
Llima
Gingebre congelat
350 ml de llet fresca
6 ous
Sucre de llustre
PREPARACIÓ
- Comencem fent el caramel. Posem 60 g de sucre en un pot, unes gotes de llima i gingebre congelat ratllat. Ho escalfem fins que ens quedi textura de caramel.
- Omplim el fons dels 4 pots on posarem el flam i els congelem durant 4 hores.
- Fem flam: escalfem en un pot 350 ml de llet fresca fins a 80 graus. Separem un ou, posem el rovell en un bol i la clara la reservem a la nevera per a una altra preparació. Afegim 3 ous sencers al mateix bol. Blanquegem els ous amb les varetes elèctriques i hi afegim 15 g de xarop d'atzavara. Afegim la llet calenta al bol i ho integrem tot. Deixem temperar.
- Preparem un pot i aigua per fer el bany maria.
- Fem bescuit humit: posem en un bol al bany maria 2 ous, 10 g de xarop d'atzavara i 40 g de sucre. Ho blanquegem amb les varetes elèctriques. Traiem el bol del bany maria i continuem batent fins que ens agafi una textura similar a la del punt de neu. Tamisem 50 g de farina sobre el bol i ho integrem amb una espàtula.
- Colem el flam temperat amb l'ajuda d'una malla fina i el reservem en una gerra.
- Traiem els pots del congelador i per sobre del caramel congelat, hi tirem el flam (vigilant de deixar prou espai per posar-hi el bescuit a sobre).
- Per acabar, hi afegim el bescuit humit a sobre i posem els pots en una safata de forn. Posem aigua calenta a la base de la safata fins a cobrir la zona del flam. Ho enfornem 40 minuts a 160 graus.
- Ho traiem del forn, ho deixem temperar i hi espolsem sucre de llustre per sobre. Servim.