Flam japonès

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El flam, pel seu contingut en llet i ous, és una preparació molt rica en proteïnes i calci.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    160 g de sucre blanc

    25 g de xarop d'atzavara 

    50 g de farina

    Llima

    Gingebre congelat

    350 ml de llet fresca 

    6 ous                         

    Sucre de llustre

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent el caramel. Posem 60 g de sucre en un pot, unes gotes de llima i gingebre congelat ratllat. Ho escalfem fins que ens quedi textura de caramel.
  2. Omplim el fons dels 4 pots on posarem el flam i els congelem durant 4 hores.
  3. Fem flam: escalfem en un pot 350 ml de llet fresca fins a 80 graus.  Separem un ou, posem el rovell en un bol i la clara la reservem a la nevera per a una altra preparació. Afegim 3 ous sencers al mateix bol. Blanquegem els ous amb les varetes elèctriques i hi afegim 15 g de xarop d'atzavara. Afegim la llet calenta al bol i ho integrem tot. Deixem temperar.
  4. Preparem un pot i aigua per fer el bany maria.
  5. Fem bescuit humit: posem en un bol al bany maria 2 ous, 10 g de xarop d'atzavara i 40 g de sucre. Ho blanquegem amb les varetes elèctriques. Traiem el bol del bany maria i continuem batent fins que ens agafi una textura similar a la del punt de neu. Tamisem 50 g de farina sobre el bol i ho integrem amb una espàtula.
  6. Colem el flam temperat amb l'ajuda d'una malla fina i el reservem en una gerra.
  7. Traiem els pots del congelador i per sobre del caramel congelat, hi tirem el flam (vigilant de deixar prou espai per posar-hi el bescuit a sobre).
  8. Per acabar, hi afegim el bescuit humit a sobre i posem els pots en una safata de forn. Posem aigua calenta a la base de la safata fins a cobrir la zona del flam. Ho enfornem 40 minuts a 160 graus.
  9. Ho traiem del forn, ho deixem temperar i hi espolsem sucre de llustre per sobre. Servim.
Anar al contingut