Fish and chips
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El bacallà, com a peix blanc què és, és ric en proteïnes d'alt valor biològic i pobre en greixos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER FER LA MASSA:
250 g de farina fluixa
una cullerada de llevat fresc
pebre negre en gra
1 cervesa negra
una cullerada de mel
sal
PER ARREBOSSAR EL PEIX
1 bacallà fresc
4 patates grosses
2 llimones
1 ou
farina
sal
pebre
un manat de menta
vinagre de xerès
sal de Maldon
oli d'oliva verge extra
julivert
PREPARACIÓ
- Per fer la massa d'arrebossar: dins un bol (amb l'ajuda d'unes varetes) hi aboquem: 250 g de farina fluixa, una cullerada de llevat fresc, un polsim de sal, 4 voltes de pebre negre en gra i la cervesa negra. Ho remenem fins que quedi homogeni i ho deixem reposar.
- Traiem la pell del bacallà, el filetegem i el tallem en quatre parts.
- Reservem les espines, el cap i les pells per a altres elaboracions.
- Fem un suc de llimona i el posem dins un bol amb aigua freda. Pelem les patates, les tallem i les submergim en el bol.
- Posem una olla al foc amb un polsim de sal.
- Fem la maionesa amb oli, sal, dos ous, unes fulles de menta i unes gotes de vinagre de xerès.
- Dins una cassola, hi tirem un litre d'oli i ho escalfem.
- Traiem les patates de l'aigua i les eixuguem bé. Un cop eixutes, les bullim 5 minuts a l'olla (amb sal) que tenim al foc.
- Salem i enfarinem el bacallà en porcions. En traiem l'excés de farina i el suquem dins la massa d'arrebossar. Ho posem a la cassola on tenim l'oli calent.
- Quan tinguem tot el peix fregit, traiem les patates i les eixuguem bé amb paper de cuina, i després les fregim.
- Posem un paper en un plat, hi posem el peix a sobre, amb la maionesa de menta, sal de Maldon i unes gotes de llimona. Ho servim.