Filet rus de senglar

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc senglar destaca pel seu contingut de vitamina B12, nutrient que ajuda el funcionament normal del sistema immunitari i del sistema nerviós, així com ajuda a disminuir el cansament i la fatiga, entre d'altres.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    700 g de carn de senglar picada

    70 g de nata

    100 g de molla de pa

    1 pastanaga

    1 branca d'api

    1 ceba de Figueres

    8 ous

    300 ml de brou de gallina

    julivert

    1 gra d'all

    gingebre

    1 llimona

    Ruca

    alfàbrega mosquit

    pebre blanc

    pebre negre

    sal

PREPARACIÓ

  1. Suquem 100 g de molla de pa tallada a trossets amb 70 ml de nata. Reservem.
  2. Pelem i tallem a microbrunesa una pastanaga, una branca d'api, una ceba de figueres i un gra d'all. Ho posem en un bol.
  3. Batem 2 ous i els afegim al bol de les verdures.
  4. Afegim 700 g de carn picada de senglar al bol de les verdures.
  5. També al bol, hi afegirem gingebre ratllat, la molla de pa sucada i julivert picat.
  6. Barregem bé tots els ingredients i els filmem a pell perquè la carn no s'oxidi. Els deixem reposar a la nevera durant 2 hores.
  7. Escalfem 300 ml de brou reduït de gallina en un pot.
  8. Separem les clares dels rovells de 6 ous. Guardem les clares a la nevera per altres elaboracions i posem al bany maria els rovells. Els salpebrem i els batem amb les varetes elèctriques.
  9. A poc a poc, al bol dels rovells hi anem afegint el brou de gallina calent i el suc d'una llimona sense parar-ho de remenar. Ho reservem filmat a pell.
  10. Agafem la carn reposada i en fem: primer boles   i després les aixafem una mica per fer-ne filets russos.
  11. Posem oli en una paella i escalfem. Preparem una safata amb farina i una altra amb paper absorbent.
  12. Enfarinem els filets i els fregim amb oli calent. Quan els traiem, els deixem sobre el paper absorbent per treure'n l'excés d'oli.
  13. Fem l'amanida per acompanyar: posem fulles de ruca en un bol, hi escampem una mica d'alfàbrega mosquit per sobre. L'amanim amb sal, pebre blanc i oli.
  14. Servim el filet, hi posem la salsa per sobre i ho acompanyem amb l'amanida.
Anar al contingut