Escudella de bacallà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta és una recepta, per la quantitat i varietat de cereals i llegums, molt rica en hidrats de carboni, és a dir, molt rica en energiaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    400 g de morro de bacallà dessalat

    1/2 cap de bacallà

    5 pells de bacallà

    2 pastanagues

    1 porro

    1 branca d'api

    2 l d'aigua mineral

    200 g de mongetes de Santa Pau

    300 g de patates

    1/2 col

    120 g d'arròs

    100 g de fideus

    1 llesca de pa sec

    40 g d'ametlles crues

    Vinagre de xerès

     

PREPARACIÓ

  1. Dessalem 1/2 cap de bacallà i 5 pells durant tota la nit. En un altre recipient, dessalem 400 g de morro de bacallà, canviant-hi l'aigua tres o quatre vegades en total i tastant-ho fins que hi tinguem el punt de sal desitjat. I posem a hidratar 200 grams de mongetes de Santa Pau durant 12 hores.
  2. Traiem el cap i les pells del recipient colant-ne l'aigua i els posem en una olla per fer un brou de peix.
  3. Tallem a bresa 2 pastanagues, 1 porro i 1 branca d'api, de la qual en reservem la part més verda per a després. Posem les verdures a l'olla.
  4. Afegim 2 litres d'aigua mineral i una fulla de llorer a l'olla i la portem a ebullició.
  5.  Bullim el brou a foc baix durant 15 minuts, hi tanquem el foc i ho deixem reposar 1 hora.
  6. Colem el brou abocant-lo a l'olla en què farem l'escudella.
  7. Colem les mongetes de Santa Pau i les afegim a l'olla de l'escudella. Les bullirem, en total, durant 2 hores.
  8. Quan fa 1 hora i 40 minuts que bullen les mongetes, hi afegim 300 grams de patata vermella pelada i tallada per la meitat i mitja col. Ho farem bullir 20 minuts.
  9. Quan faci 10 minuts que bull, posem a l'olla de l'escudella 120 grams d'arròs rentat.
  10. Quan han passat 5 minuts més, hi posem 100 grams de fideus foradats. Aprofitem per treure el morro de bacallà de l'aigua on s'ha estat dessalant i l'eixuguem.
  11. Tallem el morro de bacallà a daus i l'afegim a l'escudella. L'hi farem bullir 1 minut i hi apagarem el foc.
  12. Fem una picada amb 1 llesca de pa sec, 40 grams d'ametlles crues, un raig de vinagre de xerès i 1 raig del brou de l'escudella. Ho triturem tot i ho afegim a l'escudella, remenant-ho perquè quedi ben integrat.
  13. Recuperem el trosset d'api reservat, el laminem i l'incorporem a l'escudella.
  14. Deixem reposar l'escudella unes sis hores i la servim.

 

Anar al contingut