Escalivada d'hivern

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    Per a l'escalivada

    300 g patata 

    250 g carbassa

    8 calçots

    4 carxofes

    1/2 bròcoli

    1 cabeça d'alls

    1 gra d'all 

    1 fulla llorer

    Oli OVE

    Sal

    Sal grossa humida

    Pebre negre

     

    Per a la salsa

    2 tomacons

    1 branca d'api

    4 cogombrets en vinagre

    1 cullerada de mostassa en gra  

    1 ou

    Oli OVE

    Pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Escalfem 1,2 litres d'aigua amb sal i pebre negre. Quan bulli, hi escaldem els arbrets de mig bròcoli just fins que s'intensifiquin de color. Els traiem i els reservem.
  2. Cobrim el fons d'una safata amb sal grossa humida. Al damunt, hi posem les patates i la carbassa, i ho enfornem a 200 ºC durant 10 minuts.
  3. Passat aquest temps, afegim una cabeça d'alls a la safata i que cogui tot junt durant 35 minuts.
  4. Posem a escalfar una olla amb oli, 1 gra d'all i una fulla de llorer. Hi afegim les carxofes pelades, sense barbes ni puntes, i tallades a quarts. Hi ha d'haver prou oli perquè quedin cobertes. Que es confitin, amb el foc al mínim, durant 40 minuts.
  5. Cobrim el fons d'una safata amb sal grossa humida. Al damunt, hi afegim els calçots. Ho enfornem a 200ºC durant 15 minuts.
  6. Per fer la salsa, ratllem dos tomacons en un got batedor. Hi afegim una cullerada de mostassa en gra, 1 ou, pebre negre i sal. Hi munyim la cabeça d'alls escalivada, hi posem oli i ho emulsionem amb el batedor fins aconseguir una textura de maionesa. Hi afegim els cogombrets i l'api (prèviament pelat), tallats a una mida ben menuda. Ho barregem per integrar-ho bé.
  7. Marquem, en una planxa, el bròcoli escaldat i les patates tallades pel mig.
  8. Ho emplatem amb una mica de carbassa prèviament pelada, una mica de calçot, pelat i tallat, uns talls de carxofa confitada i escorreguda, patata i bròcoli. Ho acompanyem amb la salsa.
Anar al contingut