Crema de pastanaga
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La pastanaga és una de les hortalisses més riques en betacarotens (provitamina A), nutrient imprescindible per a la visió, el sistema immunitari i la pell, i també té una destacada funció antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
800 g de pastanagues
2 pastanagues per a la guarnició
1 ceba
safrà
comí en gra
curri
romaní
gingebre
sal
pebre blanc
formatge curat manxec
fulles de coriandre
PREPARACIÓ
- Netegem 800 g de pastanagues.
- Tallem a la juliana 1 ceba de Figueres.
- Tallem la meitat de les pastanagues a trossos molt petits.
- Pelem un dit d'arrel de gingebre i el tallem a la microbrunesa.
- Passem per la paella uns brins de safrà.
- Posem la ceba i les pastanagues tallades en un pot i deixem que suïn. Hi afegim un raig d'oli OVE, 1 culleradeta de comí, 1 culleradeta de curri, sal, el gingebre, el safrà i una branca de romaní. Ho mantenim al foc entre 7 i 10 minuts.
- Tallem la resta de les pastanagues i les fiquem dins d'un got americà per triturar-les amb 400 ml d'aigua. Ho reservem.
- Posem a bullir un pot amb aigua mineral i preparem un bol amb aigua, gel i sal.
- Pelem 2 pastanagues, les tallem a cintes i les escaldem. Les fiquem en el bol d'aigua i gel. Les reservem en un bol amb oli OVE sal i pebre blanc.
- Traiem el romaní del pot de les verdures suades i les triturem.
- Aboquem el contingut del got americà dins del pot de les verdures triturades i ho deixem a foc baix fins que la pastanaga estigui ben cuita (uns 5 minuts).
- Triturem, colem la crema de pastanaga i la posem en una gerra per servir-la. Hi afegim una mica d'oli.
- Fiquem la crema en bols amb fulles de coriandre, hi afegim les cintes de pastanaga i 100 g de formatge manxec ratllat per sobre.