Crema cremada d'albergínia

INGREDIENTS

  • 2 albergínies 

    300 g de nata líquida

    3 rovells

    60 g de sucre

    Un grapat de fruits vermells (gerds, nabius, aranyons, mores..)

    Sal 

    Vainilla (una beina) 

PREPARACIÓ

  1. Escaliveu les albergínies al forn a 180 ºC fins que estiguin cuites. Peleu-les i reserveu-les  damunt d'un escorredor.
  2. Preneu un cassó amb la nata, traieu amb un ganivet la polpa de la vainilla i poseu-la a dins. Per la quantitat indicada de nata, 200 g de polpa d'albergínia. Tritureu-ho tot plegat i escalfeu-ho lleugerament. 
  3. A part, bateu els rovells amb el sucre i un polsim de sal.
  4. Barregeu-ho amb la nata.
  5. Poseu una mica de polpa restant d'albergínia trossejada a la base d'uns motlles aptes per al forn. 
  6. Ompliu-los amb la barreja de crema i poseu-los al bany maria a 150 ºC durant 30 minuts aproximadament.
  7. Deixeu-ho refredar, poseu una mica de sucre al damunt i cremeu-ho amb un cremador. 
  8. Renteu els fruits vermells i poseu-los per damunt de la crema de manera decorativa.

 

OBSERVACIONS

  • Podeu posar a la crema, abans de coure, pinyons, festucs, panses... o posar-n'hi per damunt un cop cuita. 
  • Si no teniu cremador, no passa res. Hi podeu posar coco ratllat, pols d'ametlla i decorar-la amb la fruita de temporada que més us agradi.
  • Talleu la fruita petita per tal que pugueu agafar-la amb una cullera.  
  • Us aguantarà a la nevera 2-3 dies perfectament.
  • Verdures a les postres? Per què no? En aquest cas, acabeu de comprovar que és una opció deliciosa.
  • Hi ha diferents varietats d'albergínia, com ara la negra, la blanca, la mallorquina o morada, la ratllada... sigui quina sigui recordeu consumir-les de temporada, que és quan les fruites i les verdures estan en el seu millor moment. 
  • La major part de l'albergínia és aigua (un 94%) i la seva aportació energètica és més aviat pobra (22 kcal/100 g). Aporta fibra, especialment si es menja la pell. Una vegada cuita, el seu contingut en minerals i vitamines pràcticament no canvia. Principalment aporta potassi, però també fòsfor, calci, magnesi, seleni i ferro. La seva aportació vitamínica és l'àcid fòlic, carotenoides i vitamines A, C i K, si bé convé recordar que la vitamina C és termolàbil i, per tant, sí que és freqüent que es perdi durant la cocció.

APERITIU
Poseu en un gotet de xarrup els fruits vermells sencers o trossejats per la meitat. Poseu-hi una cullerada de nata i un polsim de sucre. 

Anar al contingut