Albergínia amb salsa de iogurt

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'albergínia conté minerals com el potassi i el magnesi que intervenen en la funció de contracció muscular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 albergínies

    2 iogurts grecs naturals

    100 g codonyat

    Oli d'oliva verge extra

    50 g ametlla marcona crua sense pell

    40 g nous pelades

    Sal

    Pebre

    Sèsam

    Pasta de sèsam

    2 cullerades de pasta de sèsam 

    1 ceba de Figueres

    2 llimones

    Coriandre fresc

    Cúrcuma en pols

    Canyella en pols

PREPARACIÓ

  1. Netegem i tallem pel mig al llarg les dues albergínies. Fem una incisió amb la punta del ganivet seguint el contorn de l'albergínia i incisions a la polpa amb forma de malla. Les posem en una safata, les freguem amb sal i deixem que plorin durant 30 minuts i treguin l'amargant.

  2. Pelem la ceba de Figueres i la tallem molt petita. La posem en un bol i la cobrirem amb el suc d'una llimona i aigua durant 30 minuts.

  3. Submergim les albergínies en aigua per treure'n la sal i les eixuguem.

  4. Posem una cassola al foc amb un raig d'oli i enrossirem les albergínies per totes bandes. Després col·loquem les albergínies ja enrossides en una safata amb paper sulfurat, hi tirem pebre i les posem al forn a 180 graus durant 20 minuts.

  5. Per preparar la salsa, en una picadora posem 50 g d'ametlla marcona crua sense pell i 40g de nous sense clova i ho triturem.

  6. En un bol posem les ametlles i les nous picades i la ceba de Figueres sense el suc de la llimona. Hi afegirem dos iogurts grecs naturals. Remenem. Afegim fulles de coriandre picades i una cullerada de pasta de sèsam i tornem a remenar fins que tot quedi integrat. Ja està feta la salsa de iogurt.

  7. També farem una altra salsa amb 100 g de codonyat, que tallarem a daus i que posarem en un got batedor. Hi abocarem un raig d'aigua i el suc de mitja llimona. Turbinem. Posem la salsa de codonyat en un biberó.

  8. Posem una paella al foc i hi aboquem un grapat de sèsam, ho torrem una mica i llavors afegirem una cullerada de cúrcuma en pols i una cullerada de canyella en pols i un raig d'oli d'oliva. Ho escalfem i remenem fins que s'aglutini i llavors apartem la paella del foc.

  9. Per emplatar, agafem una de les mitges albergínies que hem cuit al forn i la posem en un plat. Per sobre, hi posem dues cullerades de la salsa de iogurt, que escamparem amb un pinzell. Damunt de la salsa de iogurt, posem uns punts de salsa de codonyat, el sèsam torrat i especiat i una mica de coriandre picat. 

Anar al contingut