Cuixes de pollastre amb samfaina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pollastre és una de les carns més lleugeres i pobres en greix que podem trobar, sempre que li traguem la pell abans de cuinar-lo.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 cuixes de pollastre sense pell

    900 ml de brou de pollastre

    2 tomàquets de pera

    2 cebes de Figueres

    1 pebrot vermell

    1 albergínia

    1 gra d'all

    farigola

    llorer

    vi ranci

    gingebre

    julivert

    oli verge extra

    pebre negre

    sal

PREPARACIÓ

  1. Si no tenim les cuixes de pollastre desossades i sense pell, les desossem. Un cop fet, les tallem a mida de mossegada.
  2. Les salpebrem i els ratllem gingebre per sobre.
  3. Distribuïm bé i marquem les cuixes de pollastre en una cassola amb foc amb oli ben calent.
  4. Un cop marcades, les reservem.
  5. Comencem la samfaina: escalfem a la mateixa cassola un bon raig d'oli verge extra.
  6. Tallem a la brunesa 2 cebes de Figueres pelades. Les enrossim a la cassola amb una branqueta de farigola i una fulla de llorer.
  7. Aprofitem per pelar 1 pebrot vermell net i tallar-lo a la brunesa.
  8. Quan la ceba estigui rossa, afegim el pebrot tallat a la cassola i l'enrossim.
  9. Tallem a la brunesa 1 albergínia neta. Quan el pebrot estigui enrossit hi afegirem l'albergínia.
  10. Pelem 2 tomàquets de pera. En descartem les llavors i els tallem a daus.
  11. Coem els tomàquets a la cassola fins que es desfacin.
  12. Quan la samfaina és una pasta una mica seca hi aboquem una mica de vi ranci per aixecar sucres.
  13. Deixem que s'evapori l'alcohol.
  14. Escalfem 900 ml de brou de gallina en un pot.
  15. Afegim a la cassola amb la samfaina el pollastre marcat i ho deixem 5 minuts a foc mitjà.
  16. Afegim a la cassola el brou calent.
  17. Ho deixarem coure 15 minuts a foc baix, destapat, i després deixarem que reposi 6 hores.
  18. Passades aquestes hores podem regenerar el pollastre amb una mica d'aigua o de brou. Hi afegirem una mica de julivert picat amb ganivet.
Anar al contingut