Albergínies a l'estil japonés

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'albergínia és una hortalissa rica en fibra, si en mengem la pell, i conté minerals com el potassi i el magnesi, que intervenen en l'activitat muscular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS

  • 4 albergínies asiàtiques
  • 100 g pasta miso blanca
  • 1 l aigua mineral
  • 50 g salGingebre
  • 50 ml Oli de sèsam
  • Sal
  • Pebre
  • Alga wakame
  • Katsuboshi
  • Salsa de soja
  • Pasta d'all confitat
  • Cibulet

PREPARACIÓ

  1. Comencem preparant un bany d'aigua i sal per a les albergínies, amb 50g de sal i 1l d'aigua freda. Ho remenem bé perquè es dissolgui la sal a l'aigua.
  2. Tallem 4 albergínies asiàtiques, ja netes,verticalment per la meitat
  3. Fem un tall als laterals de la carn de les albergínies sense arribar a la pell. En fem unes talls en diagonal en forma de rombes.
  4. Submergim les albergínies al bany d'aigua i sal amb la pell cap amunt per treure el toc picant que poden tenir i evitar que s'ennegreixin. Les deixarem 30 minuts
  5. Posem la al foc vaporadora amb aigua i fem que bulli.
  6. Traiem les albergínies del bany d'aigua i sal i les eixuguem bé.
  7. Posem les albergínies amb la pell cap amunt a la vaporadora i les coem 8 minuts.
  8. Agafem el gingebre i el ratllen en un bol on hi posarem 100 g de pasta miso blanca, 50 ml d'oli de sèsam i 40 ml d'aigua. Ho barregem bé i ho reservem.
  9. Traiem les albergínies de la vaporadora i les posem en una plata de forn amb paper sulfurat a la base.
  10. Pintem les albergínies amb la salsa del bol i enfornem 5 minuts a 200º
  11. En un morter posem una mica de katsuboshi, una cullerada de pasta d'all confitat, pebre negre, salsa de soja. Ho piquem per integrar-ho.
  12. Tallem una mica d'alga wakame fresca ben petita i l'afegim al morter, ho integrem amb una cullera.
  13. Piquem una mica de cibulet i el reservem.
  14. Desenfornem les albergínies.
  15. Emplatem posant primer una cullerada de la salsa a la base del plat, al damunt les albergínies i acabem amb cibulet picat per sobre.
Anar al contingut