Pizza d'albergínia rostida

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'albergínia conté minerals com el potassi i el magnesi, que intervenen en la funció de contracció muscular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 220 g de farina fluixa

    100 ml d'aigua

    7 g de llevat fresc

    50 g de massa mare

    2 cullerades de concentrat de pasta de tomàquet

    5 tomàquets pera

    2 mozzarelles

    1 albergínia grossa

    2 grans d'all

    Gingebre

    Pebre negre

    Pebre vermell fumat dolç

    Sèmola de blat

    Oli OVE

    Alfàbrega fresca

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem les albergínies al forn durant 40 minuts a 180 graus i deixem que s'escalivin.
  2. Deixem que les albergínies es refredin i, quan les puguem manipular, les obrim i en traiem les llavors i la carn, que anem esfilagarsant.
  3. Tallem a la microbrunesa 2 grans d'all. Pelem un dit de gingebre i el tallem a la microbrunesa.
  4. En una altra safata de forn, hi posem l'albergínia esfilagarsada i hi tirem per sobre els alls i el gingebre. Ho salpebrem i hi afegim un bon raig d'oli OVE.
  5. Ho fiquem al forn a 180º, 45'.
  6.  Mentrestant, fem la massa de la pizza. Escalfem 100 ml d'aigua.
  7. Tamisem al bol de la pastadora 220 g de farina fluixa. Hi afegim 50 g de massa mare i l'aigua que hem escalfat fins a 40 graus com a màxim.
  8.  Ho pastem amb la màquina de pastar o a mà.
  9. Quan està barrejat, hi afegim 7 g de llevat fresc i ho tornem a pastar.
  10.  Tot i que el pastó encara està enganxós, en fem una bola i el tapem amb un drap. Deixem que reposi 30 minuts.
  11. Passat aquest temps, podem afegir sal al pastó. Ho barregem i el deixem altre cop que reposi, tapat.
  12. Traiem l'albergínia del forn. Deixem que es refredi i un cop refredada la posem en una carmanyola i la guardem a la nevera.
  13. Triturem cinc tomàquets pera i els posem a una paella amb el foc encès. Afegim sal als tomàquets.
  14. Deixem que es coguin deu minuts.
  15. Hi afegim dues cullerades de concentrat de pasta de tomàquet i una mica de pebre vermell fumat dolç. Ho integrem tot i enretirem la paella del foc.
  16. Deixem que es refredi i ho guardem en una altra carmanyola i a la nevera.
  17. Guardem el pastó a la nevera.
  18. Deixem que l'albergínia, el pastó de pizza i la salsa de tomàquet reposin a la nevera un mínim de dotze hores.
  19. Passat aquest temps, podem treure-ho tot de la nevera. Tallem dues boles de mozzarella i les deixem en un colador de malla fina perquè perdin el xerigot.
  20. Escampem sèmola de blat o farina de pa per sobre de la superfície de treball de la cuina.
  21. Estirem el pastó fent una pizza rodona
  22. Escampem per sobre la pizza la salsa de tomàquet, les mozzarelles a talls i l'albergínia. 
  23. Ho fiquem a la base del forn, que està al màxim.
  24. Ho deixem quinze minuts al forn.
  25. Passat aquest temps, ho traiem del forn i ho servim. Es podria decorar amb unes quantes fulles d'alfàbrega i amb un raig d'oli.
Anar al contingut