Corona de porc amb patates i olives
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc és rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup B, cal menjar-se'n les parts magres i retirar-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Corona de porc
500 g patata del bufet
50 g mantega clarificada
50 g llard
Olives picants
Sàlvia
Bitxo fresc
Pebre negre
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem clarificant mantega: posem a fondre, a foc molt lent, 500 g de mantega. Un cop s'ha desfet del tot, escumem impureses si n'hi ha, i decantem el líquid obtingut dins un bol, de manera que la part blanquinosa del fons del pot es quedi al pot i, al bol, només hi tinguem mantega clarificada.
- Rentem les patates i les bullim amb pell, dins una olla amb aigua que haurem salat.
- Lliguem la corona amb un cordill, la untem amb oli i la salpebrem. La marquem en una cassola, per segellar-la a banda i banda. L'enfornem 20 minuts a 200 ºC.
- Escorrem les patates i les esclafem lleugerament fins que s'obrin. Les daurem a la mateixa cassola de la corona amb 50 g de mantega clarificada i 50 g de llard. Hi afegim 2 bitxos a rodelles i unes fulles de sàlvia. Un cop daurat, apaguem el foc, hi afegim unes olives tallades i ho integrem.
- Servim la corona a talls, acompanyats de les patates cruixents.