Corona de porc amb patates i olives

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc és rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup B, cal menjar-se'n les parts magres i retirar-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    Corona de porc 

    500 g patata del bufet

    50 g mantega clarificada

    50 g llard

    Olives picants

    Sàlvia

    Bitxo fresc

    Pebre negre

    Oli OVE

    Sal

     

PREPARACIÓ

  1. Comencem clarificant mantega: posem a fondre, a foc molt lent, 500 g de mantega. Un cop s'ha desfet del tot, escumem impureses si n'hi ha, i decantem el líquid obtingut dins un bol, de manera que la part blanquinosa del fons del pot es quedi al pot i, al bol, només hi tinguem mantega clarificada.
  2. Rentem les patates i les bullim amb pell, dins una olla amb aigua que haurem salat.
  3. Lliguem la corona amb un cordill, la untem amb oli i la salpebrem. La marquem en una cassola, per segellar-la a banda i banda. L'enfornem 20 minuts a 200 ºC.
  4. Escorrem les patates i les esclafem lleugerament fins que s'obrin. Les daurem a la mateixa cassola de la corona amb 50 g de mantega clarificada i 50 g de llard. Hi afegim 2 bitxos a rodelles i unes fulles de sàlvia. Un cop daurat, apaguem el foc, hi afegim unes olives tallades i ho integrem.
  5. Servim la corona a talls, acompanyats de les patates cruixents.
Anar al contingut