Consomé
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els brous poden ser una manera molt reconfortant d'hidratar-se durant l'hivern, època en què potser no es té tanta set però en què tenim necessitats equivalents a altres èpoques.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
mitja gallina amb pell
2 porros
2 pastanagues
1 api-rave
1 gra d'all
2 cebes
3 nyàmeres
4 ous
cerfull
romaní
5 l d'aigua mineral
PREPARACIÓ
Traiem la pell i l'excés de greix de la gallina. La posem a l'olla de pressió amb les cebes, els porros, l'all, el romaní i 5 litres d'aigua. Ho posem a bullir 45 minuts.
Ho colem, ho deixem refredar a la nevera i ho desgreixem.
Pelem i tallem les verdures a mida macedònia.
Posem a bullir la sopa. Quan arrenqui el bull, trenquem un ou i separem la clara del rovell. Quan la sopa estigui bullint, hi tirem la clara, parem el foc i la remenem fins que aconseguim que s'hi enganxin les impureses. Així la clarifiquem.
Un cop clarificada, traiem la clara amb ajuda d'una aranya i deixem que redueixi a la meitat. Un cop ha reduït el brou, hi tirem les verdures tallades i deixem que cogui 3 minuts.
Servim el consomé amb un rovell, d'ou, una mica de carn de gallina esmicolada i cerfull per sobre.