Civet de senglar
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Roser Miralles
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
La carn de senglar, a diferencia de la de porc, és més proteica i menys greix.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 kg de senglar
- 1 ceba grossa
- 1 cabeça d'alls
- 3 pastangues
- 2 bitxos
- 3 pomes Granny Smith
- mantega
- un pot de bolets variats
- 1 peça de xocolata
- 1/2 branca de canyella
- un raig de conyac
- 1/2 litre d'aigua (opcional: brou de carn)
- 1/2 l d'oli d'oliva
- sal
- Per a l'adob:
- 1/2 l de vi negre
- 1 branca de farigola
- 1 branca de romaní
- 2 fulles de llorer
- 1 taronja
- 1 llimona
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol el senglar tallat a trossos, la taronja i la llimona tallades a trossos, la farigola, el llorer, el romaní i el vi negre i deixeu-ho macerar a la nevera durant 24 hores.
Després, retireu la taronja i la llimona, coleu-ho, reserveu el vi i fregiu el senglar en una cassola amb oli ben calent juntament amb la ceba tallada a trossos, la cabeça d'alls, la canyella, la pastanaga tallada a trossos i els bitxos.
Seguidament, afegiu-hi el vi de la maceració i l'aigua, rectifiqueu-ho de sal i pebre, tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc suau durant un parell d'hores.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu els bolets tallats a trossos.
A continuació, afegiu a la cassola el conyac, la xocolata picada i els bolets, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts més.
Tot seguit, en una paella amb una mica de mantega salteu la poma tallada a quarts fins que estigui dauradeta.
I ja per acabar, emplateu el senglar amb les verdures i els bolets i poseu-hi la poma al costat.
Després, retireu la taronja i la llimona, coleu-ho, reserveu el vi i fregiu el senglar en una cassola amb oli ben calent juntament amb la ceba tallada a trossos, la cabeça d'alls, la canyella, la pastanaga tallada a trossos i els bitxos.
Seguidament, afegiu-hi el vi de la maceració i l'aigua, rectifiqueu-ho de sal i pebre, tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc suau durant un parell d'hores.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu els bolets tallats a trossos.
A continuació, afegiu a la cassola el conyac, la xocolata picada i els bolets, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts més.
Tot seguit, en una paella amb una mica de mantega salteu la poma tallada a quarts fins que estigui dauradeta.
I ja per acabar, emplateu el senglar amb les verdures i els bolets i poseu-hi la poma al costat.