Bacallà amb crema de porros

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 morros dessalats

    6 pells dessalades

    2 grans d'all

    400 ml de fumet blanc

    120 g de mantega

    10 porros

    2 grans d'all

    1 fulla de llorer

    1 bitxo sec

    Oli de confitar

    Julivert

     

PREPARACIÓ

  1. Posem oli de confitar en un pot a escalfar. Eixuguem els 2 morros de bacallà dessalats i els submergim al pot amb oli a foc molt baix. L'oli ha de ser calent, però no ha de fer bombolletes.
  2. Tallem a rodelles la part blanca de 10 porros i els posem a suar (foc mitjà) en una cassola amb 120 g de mantega.
  3. Traiem de la nevera 400 ml de brou de bacallà de la nevera.
  4. Afegim el fumet a la cassola dels porros suats. Ho tapem i ho deixem coure durant 20 minuts.
  5. Eixuguem 5 pells de bacallà prèviament dessalades.
  6. Escalfem aigua mineral en un pot.
  7. Laminem 2 grans d'all i els saltem amb 1 bitxo picant sec en una cassola amb oli OVE.
  8. Hi afegim 1 fulla de llorer, les pells de bacallà i un raig d'aigua calenta.
  9. Barregem amb un colador de malla fina la salsa, per emulsionar-la. Anem traient la paella del foc i l'hi anem posant fins que es faci el pil-pil. Ho reservem.
  10. Passem els porros a un vas de túrmix i els triturem. Ho colem a la mateixa cassola.
  11. Afegim a la cassola el pil-pil reservat i el morro confitat, i ho integrem.
  12. Servim el bacallà i els porros amb julivert per sobre.
Anar al contingut