Anar a la navegació principal

Babaganuix amb olives negres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Una manera molt diferent i nutritiva de menjar albergínia, una preparació lleugera, fresca i molt rica en nutrients, ideal per a l'estiuAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    5 albergínies

    1 llimona

    200 grams sèsam blanc

    50 cacauets salats

    2 cebes tendres

    3 tomàquets pebrot

    Julivert fresc

     

    2 grans d'all negre

    10 ml oli de sèsam

    10 ml oli OVE

    100 g olives negres Kalamata

    Sal

    4 pans de pita

     

PREPARACIÓ

  1. Torrem 200 g de sèsam blanc en una paella a foc mitjà, uns 10 minuts.
  2. Posem el sèsam torrat dins un tàper i el cobrim amb aigua mineral. Ho deixem reposar 24 hores.
  3. Colem el sèsam i rebutgem l'aigua.
  4. Posem tot el sèsam dins la picadora.
  5. Hi afegim 20 ml d'oli de sèsam, 100 g de cacauets salats i ho triturem fins que quedi feta una pasta. Hi tirem un polsim de sal.
  6. Reservem la pasta –tahina– en un bol.
  7. Fem talls en diagonal a 5 albergínies.
  8. Posem les albergínies amb la carn mirant cap a dalt a una safata de forn i les enfornem 40 minuts a 200 ºC.
  9. Pelem 4 tomàquets amb el bufador o escaldant-los.
  10. Un cop pelats, tallem els tomàquets a concassé.
  11. Tallem la part blanca d'una ceba tendra a macedònia i la part verda més tendra, a rodelles.
  12. Tallem una mica de julivert.
  13. En un morter emulsionem 2 grans d'all negre, 10 ml oli OVE, 10 ml d'oli de sèsam i el suc d'una llimona.
  14. Buidem la carn de les albergínies escalivades amb una forquilla, amb cura de no trencar-ne la pell.
  15. Reservem la carn de les albergínies dins el colador, de cap per avall, perquè vagin expulsant el suc.
  16. Aixafem la carn de les albergínies amb una forquilla.
  17. Barregem la carn de les albergínies feta pasta amb l'emulsió d'all negre.
  18. Ho barregem amb una espàtula.
  19. Afegim al bol 100 g de la tahina i un polsim de sal.
  20. Ho integrem tot.
  21. Hi afegim olives negres, ceba –la part blanca i la verda-, el tomàquet , el julivert reservats i un raig d'oli OVE.
  22. Suquem el babaganuix amb talls de tortilla fregits, pa de pita o bastonets de verdures.
Anar al contingut