Arròs del mal temps

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La combinació de cereals i llegums, com en la recepta, fa que s'obtingui una proteïna vegetal de bon valor, fet que enriqueix el plat pel que fa a aquest nutrient.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    400 g arròs bomba

    300 g de bacallà

    900 ml aigua

    40 g de fesolets

    3 filets d'anxova

    2 tomàquets de penjar

    5 tiges de julivert

    1 gra d'all

    Farigola

    Vi ranci

    Pebre negre

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem a hidratar amb aigua mineral 40 g de fesolets en un recipient amb tapa durant 12 hores.
  2. En una olla de pressió, hi posem els fesolets hidratats i acabem de cobrir-ho amb aigua mineral. Ho tapem i ho coem 20 minuts a partir que comenci a xiular. Ho deixem reposar dins de l'olla 2 hores.
  3. Al morter, hi posem: un gra d'all pelat, una mica de julivert, una mica de farigola, 3 filets d'anxova (ens guardem l'oli de les anxoves), 2 tomàquets de penjar ratllats i ho triturem tot.
  4. Posem dins un pot al foc amb 900 ml d'aigua mineral i tirem una pell de bacallà i ho portem a ebullició.
  5. Posem una paella de ferro al foc amb oli OVE i una mica d'oli de les anxoves.
  6. Rossegem l'arròs –prèviament rentat- dins d'aquesta paella un cop l'oli és calent. Ho salpebrem.
  7. Un cop rossejat l'arròs, hi tirem un raig de vi ranci. Després, hi afegim el tomàquet, l'all i les anxoves triturats. Ho remenem i ho coem fins que quedi sec.
  8. Un cop s'hagi evaporat l'alcohol, afegim aigua bullint a l'arròs amb la pell de bacallà i ho coem sense remenar durant 10 minuts.
  9. Traiem els fesolets de l'olla de pressió i els posem a l'arròs.
  10. Posem l'arròs al forn 4 minuts a 250 graus.
  11. Esqueixem el bacallà –o el tallem a mida de mossegada- i el tirem a l'arròs.
  12. Deixem reposar l'arròs 2 minuts tapat amb un drap humit.
  13. Posem un raig d'oli OVE i una mica de farigola a l'arròs.
Anar al contingut