Anar a la navegació principal

Arròs de costella i bròcoli

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta és una preparació molt completa, ja que conté aliments dels diferents grups: arròs, verdures, carn i oli. Per acabar d'equilibrar l'àpat, es pot acompanyar d'una amanida.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A  4 PERSONES

    1 bròcoli

    400 g d'arròs bomba

    250 g de costella tallada amb tendrum

    1.200 ml de brou de pollastre

    Oli OVE

    Un grapat de camagrocs secs

    1 gra d'all

    Brins de safrà

    Raig de vi ranci

     

    PER FER L'ESCABETX

    10 boletes de pebre negre

    1 pastanaga

    1 gra d'all

    Vinagre chardonnay

    Suc de llimona

    Julivert

    Vi ranci

    Llorer

    Pa

PREPARACIÓ

  1. Pelem i tallem a la microbruneisa 1 pastanaga i el tronc d'un bròcoli i en separem els arbrets.
  2. Laminem 1 gra d'all i el fem ballar en una cassola amb una mica d'oli i 1 fulla de llorer i 10 boles de pebre negre.
  3. Hi afegim un raig de vi ranci, vinagre chardonnay i el suc d'una llimona.
  4. Ofeguem la pastanaga i el tronc del bròcoli en la cassola. Ho deixem durant 5 minuts a foc mínim.
  5. Un cops passat els 5 minuts hi afegim els arbrets del bròcoli.
  6. Posem a hidratar un grapat de camagrocs secs en un bol amb aigua.
  7. Rentem amb aigua mineral 400 g d'arròs bomba.
  8. Retirem del foc la cassola de l'escabetx.
  9. Posem una paella de ferro al foc amb un raig d'oli OVE i hi enrossim 250 g de costella de porc amb un polsim de sal.
  10. Escalfem 1.200 ml de brou de pollastre.
  11. Reservem la costella enrossida i perlem l'arròs en la mateixa paella, hi afegim sal, pebre i uns quants brins de safrà.
  12. Colem els bolets i els afegim a la paella. Ho remenem.
  13. Hi afegim un raig de vi ranci i en deixem evaporar l'alcohol.
  14. Hi afegim la costella reservada, el brou calent i 1 all aixafat. Ho repartim bé a la paella i l'hi deixem fer xup-xup durant 15 minuts. Un cops passats els 15 minuts, hi tirem una mica d'oli per sobre.
  15. Hi afegim per sobre l'escabetx de verdures.
  16. Retirem la paella del foc i la deixem reposar 2 o 3 minuts
  17. Ens ho podem menjar directament de la paella, amb trossets de pa.
Anar al contingut