Arròs d'arengades

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    400 g d'arròs bomba

    8 filets d'arengada

    15 mongetes tendres

    4 llesques de pa

    2 tomàquets penjar

    2 cullerades pasta de tomàquet

    1 gra d'all

    1 branca de julivert

    1/2 ceba tendra  

    Un raig de vi blanc

    Un grapat de bledes

    Una fulla de llorer

    Orenga fresca

    Tàperes

    Sal

    Pebre negre

    Oli OVE

    Aigua mineral

PREPARACIÓ

  1. Filetegem 4 arengades (en traurem 8 filets). Reservem els filets en un tàper amb aigua mineral.
  2. Posem en un pot els caps i les espines de les arengades. Les cobrim amb aigua mineral freda i ho portem a ebullició.
  3. Posem en un pot els caps i les espines blanquejades, 1 fulla de llorer, un raig d'oli OVE i 1 l d'aigua mineral i ho portem a ebullició. Ho tapem i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
  4. Ratllem 2 tomàquets de penjar dins un got túrmix.
  5. Afegim al got túrmix 1 gra d'all, un raig de vi blanc, 2 cullerades de pasta de tomàquet i 1 branca de julivert. Ho triturem.
  6. Encenem una barbacoa (per la quantitat d'ingredients millor que sigui petita, portable).
  7. Tallem en tres trossos 15 mongetes tendres.
  8. Tallem les bledes.
  9. Enrossim 400 g d'arròs bomba (ja rentat) en una paella de ferro amb un raig d'oli OVE.
  10. Colem el brou curt (caps i espines d'arengades) dins un pot i l'escalfem.
  11. Afegim a la paella el sofregit cru i la mongeta tallada i un grapat de bledes i deixem  que evapori fins que quedi ben sec.
  12. Hi afegim orenga fresca, sal, pebre i 750 ml del brou curt bullint. Ho deixem coure durant 10 minuts sense remenar.
  13. Tallem pel mig 1/2 ceba tendra i la posem a la barbacoa.
  14. Tallem la ceba i l'afegim sobre la paella. Enfornem l'arròs a 250º durant 4 minuts.
  15. Traiem del forn la paella, posem els filets d'arengada prèviament eixugats per sobre i deixem reposar 2 minuts ben tapat amb un drap sec.
  16. Afegim pebre negre, un raig d'oli i 2 cullerades de tàperes. Llest!