Arròs d'aprofitament

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les nostres àvies ens han ensenyat que la millor manera de cuinar, estalviar i no malbaratar aliments consisteix a aprofitar el que ens hagi sobrat d'altres preparacionsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    400 g arròs bomba  

    150 g cansalada curada  

    1l brou de gallina  

    100 ml vi ranci  

    5 grans d'all  

    2 cebes de Figueres  

    2 branques julivert  

    1 bròquil 

    1 anxova (placement - caixa negra)  

    1 branca farigola  

    1 porro  

    Vinagre de xerès  

    1 ou  

    Safrà  

    Pebre 

    Oli gira-sol  

    Oli OVE  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem a la paella uns brins de safrà i els torrem una miqueta. 
  2. Posem una paella de ferro al foc. 
  3. Tallem a microbrunesa 200 g de cansalada. 
  4. Posem la cansalada a la paella amb unes fulles de farigola i un raig d'oli OVE. 
  5. Piquem 400 g de ceba de Figueres. 
  6. Piquem 125 g de porros. 
  7. Afegim la ceba a la paella. La sofregim uns 15 minuts a foc baix. 
  8. Afegim desprès el porro. El sofregim 15 minuts més a foc mitjà-baix. 
  9. Piquem 4 grans d'all i 2 branques de julivert. 
  10. Afegim els alls i el julivert a la paella. 
  11. Aixequem sucres amb 100 ml de vi ranci. 
  12. Afegim a la paella 400 g d'arròs bomba. El perlem. 
  13. Incorporem a la paella gairebé 1 litre de brou de gallina. Salpebrem i ho coem a foc fort durant 10 minuts. Hi anirem afegint la resta del brou si l'arròs s'asseca. 
  14. Posem al morter 1 filet d'anxova i un raig de vinagre de xerès. Ho aixafem. 
  15. Dividim un bròquil en arbrets. 
  16. Afegim l'aigua d'anxova i el bròquil a la paella. Ho coem 10 minuts més. 
  17. Al got batedor hi posem 1 ou, 1 gra d'all pelat, el safrà que prèviament hem torrat i sal. Ho turbinem afegint-hi oli de gira-sol a poc a poc. Reservem la maionesa en un biberó. 
  18. Piquem unes fulles de julivert. 
  19. Posem el julivert a sobre la paella amb uns punts d'allioli. 
  20. Servim. Bon profit!! 
  21.  
Anar al contingut