Arròs d'aprofitament
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g arròs bomba
150 g cansalada curada
1l brou de gallina
100 ml vi ranci
5 grans d'all
2 cebes de Figueres
2 branques julivert
1 bròquil
1 anxova (placement - caixa negra)
1 branca farigola
1 porro
Vinagre de xerès
1 ou
Safrà
Pebre
Oli gira-sol
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Posem a la paella uns brins de safrà i els torrem una miqueta.
- Posem una paella de ferro al foc.
- Tallem a microbrunesa 200 g de cansalada.
- Posem la cansalada a la paella amb unes fulles de farigola i un raig d'oli OVE.
- Piquem 400 g de ceba de Figueres.
- Piquem 125 g de porros.
- Afegim la ceba a la paella. La sofregim uns 15 minuts a foc baix.
- Afegim desprès el porro. El sofregim 15 minuts més a foc mitjà-baix.
- Piquem 4 grans d'all i 2 branques de julivert.
- Afegim els alls i el julivert a la paella.
- Aixequem sucres amb 100 ml de vi ranci.
- Afegim a la paella 400 g d'arròs bomba. El perlem.
- Incorporem a la paella gairebé 1 litre de brou de gallina. Salpebrem i ho coem a foc fort durant 10 minuts. Hi anirem afegint la resta del brou si l'arròs s'asseca.
- Posem al morter 1 filet d'anxova i un raig de vinagre de xerès. Ho aixafem.
- Dividim un bròquil en arbrets.
- Afegim l'aigua d'anxova i el bròquil a la paella. Ho coem 10 minuts més.
- Al got batedor hi posem 1 ou, 1 gra d'all pelat, el safrà que prèviament hem torrat i sal. Ho turbinem afegint-hi oli de gira-sol a poc a poc. Reservem la maionesa en un biberó.
- Piquem unes fulles de julivert.
- Posem el julivert a sobre la paella amb uns punts d'allioli.
- Servim. Bon profit!!