Arròs al forn
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La combinació d'arròs i cigrons d'aquesta recepta és molt interessant perquè millora la qualitat de les proteïnes vegetals que conté.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g d'arròs bomba
un peu de porc
una botifarra blanca
una botifarra negra
200 g de cansalada ibèrica
175 g de cigrons
2 tomàquets
una cabeça d'alls
una patata
200 g de brou de porc
una cullerada de pasta de tomàquet
una culleradeta de pebre vermell fumat dolç
safrà
sal
aigua mineral
PREPARACIÓ
Escalfem 200 g de brou de porc amb 600 g d'aigua.
Saltem en una cassola el tall: els peus de porc, la cansalada, la botifarra negra, la botifarra blanca i ho reservem.
Pelem i tallem les patates i, a la cassola on hem saltat el tall, les saltem amb el safrà i els cigrons.
Ratllem els tomàquets i els afegim a la cassola juntament amb la pasta de tomàquet.
Hi tirem un raig d'oli d'oliva verge extra i l'arròs, i ho enrossim.
Hi afegim la carn i la barregem bé.
Ho cobrim tot amb el brou i l'aigua i un polsim de sal.
Ho posem al forn 20 minuts a 200 graus amb un tomàquet tallat per la meitat i la cabeça d'alls a sobre.
Ho deixem reposar 5 minuts tapat amb un drap. Ho servim.