Arròs a la cubana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El plàtan comú, que es menja cru, és ric en sucres senzills, mentre que en el plàtan mascle, de textura farinosa i que es menja cuit, són en forma de midó, i per això és molt menys dolçAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    250 g d'arròs bomba

    100 g mongeta negra

    8 ous

    8 tomàquets pera

    2 grans d'all

    1 plàtan mascle

    1/2 caiena

    1 llima

    Coriandre

    Llorer

    Pebre vermell fumat dolç

    Rom

    Pasta de tomata concentrada

    Anís estrellat

    Sal

    Pebre negre

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem a hidratar a la nevera durant 12 hores 100 g de mongeta negra.
  2. Posem a bullir a una olla les mongetes ja hidratades amb l'aigua on s'han hidratat. Si cal,hi afegim més aigua fins que estiguin cobertes per dos dits. Hi afegim llorer i les coem durant 20 minuts a partir de que xiuli la vàlvula de l'olla.
  3. Un cop cuites les deixem 10 minuts de repòs amb l'olla tancada.
  4. Colem la mongeta. Reservem tant la mongeta com el líquid de cocció.
  5. En un pot reduïm a foc viu el brou resultant de la cocció de la mongeta. L'haurem de deixar més concentrat i amb més densitat.
  6. Tallem a pètals 8 tomàquets i desprès a brunesa i els posem a una paella al foc. Els remenem a foc mig fins que perdin l'aigua de vegetació.
  7. Quan hagin perdut l'aigua de vegetació hi afegim pebre vermell fumat dolç, ho remenem i ho ofeguem amb un rajolí de rom.
  8. Quan s'hagi evaporat el rom hi afegim 2 cullerades de pasta de tomàquet concentrat, una fulla de llorer i 1 anís estrellat. Ho coem fins que quedi llesta la salsa.
  9. Rentem tres cops en aigua 250 g d'arròs bomba.
  10. Tallem 2 grans d'all a brunesa i els posem a saltar a una paella amb oli OVE amb mitja caiena.
  11. Quan l'all agafi color hi aboquem l'arròs, que "perlarem" una estoneta remenant-lo.
  12. Un cop perlat hi afegim aigua fins que cobreixi l'arròs un dit, hi afegim un polsim de sal i un cop bulli el courem durant 2 minuts. A foc viu.
  13. Un cop passats els dos minuts i l'aigua estigui bullint, baixem el foc, remenem l'arròs i el deixem coure 13 minuts mes.
  14. Un cop cuit estirem l'arròs en una safata perquè perdi temperatura.
  15. Pelem i tallem a tires un plàtan ascle verd.
  16. Posem les tires en una safata de forn, ho salpebrem i l'enfornem a 180º durant 10 minuts.
  17. Un cop atemperat, barregem l'arròs i la mongeta negra.
  18. Ja podem muntar el plat. Fem una base amb l'arròs i la mongeta barrejats, hi posem a sobre salsa de tomàquet i les tires de plàtan.
  19. Fregim dos ous i els afegim a sobre.
  20. Rematem el plat amb la reducció de l'aigua de cocció de les mongetes, una mica de coriandre i ratlladura de llima.
Anar al contingut